J. Bidenas po D. Trumpo išteisinimo: demokratija yra trapi | kl.lt

J. BIDENAS PO D. TRUMPO IŠTEISINIMO: DEMOKRATIJA YRA TRAPI

  • 3

Nors Donaldas Trumpas (Donaldas Trampas) Senato apkaltos procese buvo išteisintas dėl maišto kurstymo, jam keliami kaltinimai yra neginčijami, o išpuolis prieš Kapitolijų rodo, kad „demokratija yra trapi“, šeštadienį pareiškė JAV prezidentas Joe Bidenas (Džo Baidenas).

„Nors per galutinį balsavimą jis nebuvo pripažintas kaltu, kaltinimų esmė yra neginčijama“, – pareiškė jis po balsavimo.

Kad D. Trumpas būtų pripažintas kaltu, jam mestus kaltinimus turėjo palaikyti du trečdaliai senatorių 100 vietų Senate. Kad buvęs prezidentas būtų išteisintas, jam reikėjo užsitikrinti mažiausiai 34 senatorių palaikymą.

Už D. Trumpo pripažinimą kaltu balsavo 57 Senato nariai, bet kiti 43 jį pripažino nekaltu.

„Šis liūdnas mūsų istorijos skyrius mums priminė, kad demokratija yra trapi. Kad ją būtina visada ginti. Kad mes privalome nuolat būti budrūs“, – pareiškė J. Bidenas.

Šis liūdnas mūsų istorijos skyrius mums priminė, kad demokratija yra trapi. Kad ją būtina visada ginti.

Apkaltą buvusiam valstybės vadovui inicijavę demokratai teigė, kad jis sąmoningai kurstė įtampą šalyje po to, kai lapkričio 3 dieną pralaimėjo prezidento rinkimus J. Bidenui, be konkrečių įrodymų teigdamas, kad balsavimo procesą aptemdė masinis klastojimas.

Sausio 6 dieną per mitingą netoli Baltųjų rūmų jis pasakė ugningą kalbą, kviesdamas minią žygiuoti į Kongresą, kur tą dieną buvo tvirtinama J. Bideno pergalė. D. Trumpas taip pat ragino savo šalininkus „velniškai kovoti“ („fight like hell“), prieš šiems patraukiant į Kapitolijų.

Minia įsiveržė į JAV Kapitolijų ir sutrikdė rinkimų rezultatų tvirtinimą. Per kilusį chaosą žuvo penki žmonės, tarp jų – nušauta į Kapitolijų įsiveržusi moteris, taip pat minios sumuštas policininkas.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Anonimas

Demokratine atmata, turetum zinoti kad demokratija stiprina tiktai kalnai lavonu

Sausio 13 toji

Trapus gali būti sausainis,o demokratija yra arba jos nėra!!!

&&&&&

Jau viskas su JAV,jeigu nesusitvarko du savo durniais, Amerikai krachas.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS