J. Bidenas sako planuojantis kalbėtis su Xi Jinpingu | kl.lt

J. BIDENAS SAKO PLANUOJANTIS KALBĖTIS SU XI JINPINGU

JAV prezidentas Joe Bidenas (Džo Baidenas) antradienį sakė, kad planuoja kalbėtis su Kinijos prezidentu Xi Jinpingu (Si Dzinpingu), svarstydamas kai kurių tarifų Pekinui atšaukimą siekiant švelninti infliaciją JAV.

„Planuoju surengti pokalbį su prezidentu Xi. Laiko dar nepaskyrėme“, – žurnalistams sakė J. Bidenas. Praėjusį savaitgalį J. Bidenas sakė, kad skambutis galėtų įvykti netrukus.

Praėjusį kartą abu lyderiai kalbėjosi kovo 18 dieną, kai J. Bidenas įspėjo Xi Jinpingą nepadėti Rusijai vykdyti invazijos Ukrainoje.

Ankstesnis JAV prezidentas Donaldas Trumpas (Donaldas Trampas) įvedė 25 proc. muitus milijardų dolerių (eurų) vertės importui iš Kinijos.

Tarifais siekta nubausti už tai, ką JAV vadina Kinijos nesąžininga prekybos praktika, ir apginti JAV gamintojus.

Šis sprendimas politiškai buvo populiarus, bet infliacijai JAV pasiekus 40 metų neregėtas aukštumas J. Bidenas ieško būdų, kaip sumažinti kainų spaudimą, ir yra sakęs, kad svarstomas kai kurių tarifų panaikinimas.

JAV iždo sekretorė Janet Yellen (Džanet Jelen) yra tarp pareigūnų, sakančių, kad tarifų mažinimas galėtų padėti mažinti infliaciją.

J. Bideno ir Xi Jinpingo pokalbis telefonu tikriausiai turėtų įvykti netrukus, iš dalies dėl to, kad D. Trumpo įvesti tarifai, jei nebus pratęsti, liepą baigs galioti.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Aišk.

Nereikės tuojau tau su niekuo kalbetis.Manau atsistatydintum kuo greiciau, tai dar pagyventum be rūpesčiu iki mirties.Dabar greitini savo gyvenimo pabaigą.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS