J. Bidenas sako tikįs, kad esama arti susitarimo dėl įkaitų išlaisvinimo Gazos Ruože | kl.lt

J. BIDENAS SAKO TIKĮS, KAD ESAMA ARTI SUSITARIMO DĖL ĮKAITŲ IŠLAISVINIMO GAZOS RUOŽE

  • 2

JAV prezidentas Joe Bidenas (Džo Baidenas) pirmadienį pareiškė tikįs, kad esama arti susitarimo dėl įkaitų išlaisvinimo Gazos Ruože.

Pastaruoju metu vis daugėjo vilčių, kad tarpininkaujant Katarui pavyks pasiekti susitarimą dėl kai kurių belaisvių išlaisvinimo mainais į kovų sustabdymą.

Per Padėkos dienos malonės suteikimo kalakutams ceremoniją Baltuosiuose rūmuose paklaustas, ar esama arti susitarimo, J. Bidenas atsakė: „Manau, kad taip“, ir pakėlė sukryžiuotus pirštus.

Kataro premjeras Mohammedas bin Abdulrahmanas al Thani (Mohamedas bin Abdulrahmanas Tanis) sekmadienį sakė, kad susitarimas dėl „Hamas“ per spalio 7-osios ataką Izraelyje paimtų įkaitų paleidimo dabar priklauso nuo nedidelių praktinių klausimų, 

Išsamesnės informacijos jis nepateikė.

Kataras padeda tarpininkauti derybose dėl dalies įkaitų paleidimo mainais į laikiną ugnies nutraukimą Gazos Ruože.

„Derybose dar likę iššūkiai yra labai nedideli, palyginti su didesniaisiais; jie (likusieji) yra labiau logistiniai, labiau praktiniai“, – sakė M. bin A. al Thani bendroje spaudos konferencijoje su Europos Sąjungos užsienio politikos vadovu Josepu Borrelliu (Žozepu Boreliu).

Po „Hamas“ spalio 7-osios atakos, kai Izraelyje žuvo apie 1,2 tūkst. žmonių ir buvo paimta apie 240 įkaitų, žydų valstybė pažadėjo sunaikinti šią palestiniečių islamistų organizaciją.

Per Izraelio kariuomenės oro ir sausumos kampaniją Gazos Ruože jau žuvo per 13,3 tūkst. žmonių, nurodo šią palestiniečių teritoriją nuo 2007-ųjų valdančios „Hamas“ vyriausybė.

Izraelis atsisako nutraukti ugnį, kol nepaleisti visi įkaitai.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

VIENI SAPNUOSE MATO BALTUS ARKLIUS...

Tam nukriošėliui prisisapnavo Gazos Ruožas...

siaubas

kokie žiaurus zydai,net kudikius žudo ,o tai yra nepateisinama ... ! Laisve Palestinai !!!

SUSIJUSIOS NAUJIENOS