J. Bidenas supyko dėl komentarų apie jo prastą atmintį: esu pagyvenęs žmogus ir žinau, ką darau | kl.lt

J. BIDENAS SUPYKO DĖL KOMENTARŲ APIE JO PRASTĄ ATMINTĮ: ESU PAGYVENĘS ŽMOGUS IR ŽINAU, KĄ DARAU

Supykęs ir emocingas JAV prezidentas Joe Bidenas ketvirtadienį vakare kreipėsi į amerikiečius norėdamas apginti savo protinius gebėjimus ir reaguodamas į keliomis valandomis anksčiau paskelbtą ataskaitą dėl netinkamo slaptų dokumentų tvarkymo ir joje esančius įžeidžiančius komentarus.

Tiesioginiame televizijos eteryje iš Baltųjų rūmų pasirodęs J. Bidenas buvo įsiutęs dėl ataskaitos teiginio, kad jis negali prisiminti net savo sūnaus Beau mirties 2015 metais datos, taip pat kitų svarbių savo gyvenimo momentų.

„Mano atmintis gera“, – sakė jis.

„Ten yra net nuoroda, kad aš neprisimenu, kada mirė mano sūnus. Kaip, po velnių, jis drįsta tai sakyti?“ – J. Baidenas sakė akivaizdžiai tramdydamas emocijas.

Specialiojo patarėjo Roberto Huro ataskaita J. Bidenui turėjo būti gera žinia.

Joje jis buvo išteisintas dėl bet kokių nusikalstamų veiksmų saugant įslaptintus dokumentus, kuriais naudojosi būdamas viceprezidentu Baracko Obamos administracijoje, savo privačiuose namuose ir buvusiame biure.

Tai visiškai kas kita, palyginti su atskiru baudžiamuoju tyrimu dėl tikėtino J. Bideno varžovo prezidento rinkimuose Donaldo Trumpo, kuris kaltinamas tuo, kad 2021 metais, palikdamas Baltuosius rūmus, pasiėmė didžiulį kiekį visiškai slaptų dokumentų, o vėliau trukdė bandymams juos susigrąžinti.

Tačiau R. Huras, likus vos devyniems mėnesiams iki rinkimų, paleido politinę bombą, pareikšdamas, kad 81 metų demokratas pasirodė kaip „geranoriškas, pagyvenęs žmogus, turintis prastą atmintį“.

Ten yra net nuoroda, kad aš neprisimenu, kada mirė mano sūnus. Kaip, po velnių, jis drįsta tai sakyti?

B. Huras teigė, kad, atsižvelgiant į sumažėjusį J. Bideno protinį aštrumą, prisiekusieji jokiu būdu nebūtų pripažinę jo kaltu dėl netinkamo elgesio su dokumentais.

Po oficialaus pareiškimo Baltuosiuose rūmuose žurnalistų paklaustas apie šį komentarą, J. Bidenas atsakė: „Aš esu sveiko proto, esu pagyvenęs žmogus ir žinau, ką darau“.

„Aš esu prezidentas ir vėl pastatysiu šią šalį ant kojų, – sakė jis. – Pažiūrėkite, ką nuveikiau nuo tada, kai tapau prezidentu“.

Atstovų Rūmų pirmininkas Mike'as Johnsonas ir kiti aukščiausi respublikonų lyderiai B. Huro ataskaitą pavadino „keliančia didelį nerimą“ ir sakė, kad ji rodo, jog J. Bidenas yra „netinkamas“ prezidento pareigoms.

„Žmogus, per daug neįgalus atsakyti už netinkamą įslaptintos informacijos tvarkymą, tikrai netinka Ovaliajam kabinetui“, – sakoma jų pareiškime.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Konkrečiai

jankiu imperijalistų bidonas tikra pampersinė mumija

Spenius

Nieko jis neatsimena, senas/ sukiuzes kibiras... Savo žmonos nuo šuns neatskiria bulviagalvis

SUSIJUSIOS NAUJIENOS