J. Bidenas žada nepailsdamas dirbti dėl Rusijoje kalinamo JAV žurnalisto išlaisvinimo | kl.lt

J. BIDENAS ŽADA NEPAILSDAMAS DIRBTI DĖL RUSIJOJE KALINAMO JAV ŽURNALISTO IŠLAISVINIMO

  • 2

JAV prezidentas Joe Bidenas (Džo Baidenas) penktadienį pažadėjo nepailsdamas dėti pastangas, kad jau vienerius metus Rusijoje kalinamas Evanas Gershkovichas (Evanas Gerškovičas) būtų grąžintas namo.

„Mes ir toliau smerksime Rusijos siaubingus bandymus panaudoti amerikiečius kaip derybų žetonus ir reikalausime ją už tai sumokėti“, – sakė J. Bidenas pareiškime, kuriame taip pat paminėtas nuo 2018-ųjų Rusijoje kalinamo amerikiečio Paulo Whelano (Polo Vilano) atvejis.

Pastaraisiais metais keli JAV piliečiai buvo nuteisti griežtomis bausmėmis Rusijoje. Vašingtonas kaltina Maskvą, kad ji siekia juos panaudoti kaip derybų žetonus, kad būtų paleisti Jungtinėse Valstijose laikomi rusai.

Pernai kovą, per žurnalistinę kelionę į Uralą, dėl kaltinimų šnipinėjimu buvo suimtas leidinio „Wall Street Journal“ žurnalistas E. Gershkovichas. Jis kaltinimus neigia.

E. Gershkovichas tapo pirmuoju nuo sovietinių laikų sulaikytu ir šnipinėjimu apkaltintu Vakarų žurnalistu.

Buvęs JAV jūrų pėstininkas Paulas Whelanas (Polas Vilanas), nuo 2018 metų Rusijoje atliekantis 16 metų įkalinimo bausmę dėl kaltinimų šnipinėjimu, taip pat gali būti įtrauktas į būsimus apsikeitimus kaliniais.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

>>>pazadukui

O koks tavo reikalas apie kieno milijardus?

Pažadukai

Ei, darbininke, kur 60 milijardų Ukrainai ir žadėtieji F-16?

SUSIJUSIOS NAUJIENOS