J. Carteris: D. Trumpas laimėjo rinkimus tik dėl Rusijos kišimosi | kl.lt

J. CARTERIS: D. TRUMPAS LAIMĖJO RINKIMUS TIK DĖL RUSIJOS KIŠIMOSI

  • 6

Buvęs JAV prezidentas Jimmy Carteris (Džimis Karteris) penktadienį pareiškė, kad dabartinis šalies vadovas Donaldas Trumpas (Donaldas Trampas) laimėjo 2016 metų prezidento rinkimus tik dėl numanomo Rusijos kišimosi.

„Nekyla jokių abejonių, kad rusai tikrai kišosi į rinkimus“, – kalbėjo eksprezidentas per viešą diskusiją Virdžinijoje įsikūrusiame Carterio (Karterio) centre.

„Ir manau, kad šis kišimasis – nors jis dar neapibrėžtas, bet jei būtų kruopščiai ištirtas – liudytų, kad Trumpas iš tikrųjų nelaimėjo 2016-ųjų rinkimų“, – pridūrė 94 metų J. Carteris.

„Jis pralaimėjo rinkimus ir buvo prisaikdintas dėl jam palankaus rusų kišimosi“, – pareiškė buvęs lyderis.

Demokratų partijai priklausantis J. Carteris, išrinktas prezidentu 1976 metais ir po ketverių metų įveiktas respublikono Ronaldo Reagano (Ronaldo Reigano), buvo paklaustas diskusijų vedėjo, ar jis mano, kad D. Trumpas yra neteisėtas prezidentas.

„Remiantis tuo, ką pasakiau ir ko negalėčiau atsiimti atgal, sakyčiau – taip“, – juokdamasis atsakė buvęs JAV lyderis.

Diskusijoje taip pat dalyvavo J. Carterio administracijoje dirbęs viceprezidentas Walteris Mondale'as (Volteris Mondeilas), taip pat pažėręs griežtos kritikos D. Trumpui.

„Anksčiau niekada nematėme tokio žmogaus net arti Baltųjų rūmų“, – teigė 91 metų buvęs viceprezidentas.

„Gydytojai man sako, kad galimai atpažino jo turimų psichiatrinių ir psichologinių problemų simptomų, – kalbėjo jis. – Beveik įmanoma atspėti, ką jis ruošiasi daryti. Tai bus susiję su juo pačiu – jis liaupsins pats save.“

W. Mondale'o teigimu, D. Trumpas iš dalies atsakingas už dešiniosios pakraipos autoritarinių lyderių populiarumą visame pasaulyje.

„Jie įžvelgia prezidente aistruolį, vadovaujantį šiai pasaulį užklupusiai bangai, – pridūrė buvęs viceprezidentas. – Jis atvirai reiškia simpatijas autoritariniams lyderiams ir demonstruoja panieką už demokratiją pasisakantiems lyderiams.“

„Jo retorika, šiurkštumas, nesantaikos kurstymas: visa tai yra tam tikra – netgi ne tam tikra, o reali – neapykantos varomoji jėga“, – pareiškė W. Mondale'as.

„Niekada per mūsų gyvenimą nesu matęs, kad prezidentas respublikonas darytų kažką panašaus. Jis turi giliai savyje kažką neapkenčiama“, – pridūrė buvęs viceprezidentas.

Rašyti komentarą
Komentarai (6)

Anonimas

Jei tai teisybė tai rusai šaunuoliai.

Aišku aktualu-

Kai silpnaprotis “narcizas” valdo galingiausia šalį pasauly, tai tikrai kelia nerimą. Jei nebutu Amerikoj stipriu saugikliu valdžiai, tai tas priedurnis tuoj imperatorium apsiskelbtu.

vau vau vau ........

rado pas ka ir ko klaust sio senolio ....jis jau su angeliukais sededamas ant sakos sparneliais kartu mosuoja....
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS