J. Kaczynskis prieš Lenkijoje vyksiančius rinkimus žada daugiau lengvatų | kl.lt

J. KACZYNSKIS PRIEŠ LENKIJOJE VYKSIANČIUS RINKIMUS ŽADA DAUGIAU LENGVATŲ

  • 1

Lenkijos konservatyviosios valdančiosios partijos lyderis sekmadienį rinkėjams pažadėjo įvairių naujų lengvatų, įskaitant reikšmingą piniginių išmokų šeimoms su vaikais padidinimą.

Šį rudenį Lenkijoje vyks parlamento rinkimai. Jų data dar nenustatyta, tačiau tikimasi, kad balsavimas vyks spalį arba, vėliausiai, lapkričio pradžioje.

Lenkijos valdančiosios partijos „Įstatymas ir teisingumas“ (PiS) lyderis Jaroslawas Kaczynskis (Jaroslavas Kačinskis) partijos suvažiavime pareiškė, kad nuo sausio ketina padidinti 500 zlotų (110 eurų) išmoką, kurią tėvai kas mėnesį gauna už kiekvieną jaunesnį nei 18 metų vaiką, iki 800 zlotų (176 eurų).

J. Kaczynskis taip pat sakė, kad PiS užtikrins nemokamus vaistus 65-erių ir vyresniems žmonėms bei jaunimui iki 18 metų. Jis taip pat sakė sieksiąs kuo greičiau atsisakyti rinkliavų lengviesiems automobiliams valstybiniuose greitkeliuose, o ateityje – ir privačiuose.

Ši partija Lenkiją valdo jau aštuonerius metus, o išlaidos socialinėms išmokoms padėjo padidinti jos populiarumą.

Kai kurie lenkai, įskaitant dalį ekonomistų ir verslo bendruomenės narių, nepritaria didelėms išmokoms, teigdami, kad jos yra vienas iš faktorių, dėl ko labai išaugo pragyvenimo išlaidos. Šiais metais infliacija buvo išaugusi iki daugiau kaip 18 proc., tačiau vėliau šiek tiek sumažėjo.

Naujausios viešosios nuomonės apklausos rodo, kad PiS yra populiaresnė nei bet kuri kita partija, tačiau ji nesugebėtų surinkti pakankamai balsų, kad galėtų valdyti viena.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

tik reik

butkes ?? ar visas sis politmarazmas ir sklinda is britu monarhijos su visom pasekmem sis megsta arogantiskai isipliurpt blaivas kai 2 lygiavertis 1 kubos saikos /povlionka/ girtas isklojo savo durnuma ir toliau ji laiko nes durniai tai visi o tokiu reik kaip mindes ir kuo durnesnis tuom siam biesui vertingesnis ir tokius lengva valdyt z=0

SUSIJUSIOS NAUJIENOS