J. Kerry: pabėgėlių antplūdis kelia „beveik egzistencinę krizę“ Europoje | kl.lt

J. KERRY: PABĖGĖLIŲ ANTPLŪDIS KELIA „BEVEIK EGZISTENCINĘ KRIZĘ“ EUROPOJE

  • 12

Masinis pabėgėlių ir kitų migrantų plūsmas į Europą reiškia „beveik egzistencinę grėsmę“ šiam žemynui, pareiškė šeštadienį JAV valstybės sekretorius Johnas Kerry (Džonas Keris).

„Mes susilaukėme baisiausios humanitarinės krizės Europoje po Antrojo pasaulinio karo“, – sakė jis Miuncheno saugumo konferencijoje, kurioje dominuoja Sirijos konflikto tema, susijusi su šio masinio pabėgėlių antplūdžio priežastimis.

„Junginės Valstijos supranta šios grėsmės politikai ir gyvenimo struktūrai Europoje beveik egzistencinę prigimtį “, – pažymėjo J.Kerry.

„Mes nesakome – „tai jūsų problema, o ne mūsų“, – pridūrė jis. – Štai kodėl mes dabar įsitraukiame ir vykdome NATO misiją, kad uždarytume pagrindinį jų kelionių maršrutą“. J.Kerry turėjo omenyje karinio jūrų laivyno atliekamą priežiūros misiją jūroje ties Turkijos ir Graikijos krantais.

„Mes prisidėsime ir kitais būdais, kad pažabotume šią bangą, kuri gali palenkti suvienytos Europos struktūrai“, – pažadėjo J.Kerry.

Dar jis pagyrė Vokietijos kanclerę Angelą Merkel už jos parodytą „didelę narsą, kad padėtų daugeliui nelaimingųjų“, taip pat toms Europos bendruomenėms, kurios priima bėgančius nuo smurto žmones, „atmesdamos netoleranciją ir rasizmą“ savo visuomenėje.

Rašyti komentarą
Komentarai (12)

Kęstas Br.

Kai kuriems patiktų, jei sirai šaudytų rusus, o ne bėgiotų po Europą. Bėda didesnė. Mes, žmonės, sunkiai išliksime Žemėje net per artimiausius du metus, nekalbant jau du šimtus metų: Sirijoje per šimtą metų aplinkos vidutinė temperatūra pakilo vienu laipsniu. Dykumos prasiplėtė. Sausra nuo 2006 iki 2010 metų buvo žiauriausia nuo matavimų pradžios 20-tojo amžiaus pradžioje. Aišku, Sirijos valdžia galėjo susidoroti su šiais iššūkiais, taip kad nebūtinai mūsų išmetami į orą dūmai ir padidėjęs del tų dūmų Žemės karštis turėjo sukelti Sirijos karą ir migraciją į Europą. Sukėlė ar nesukėlė mūsų išskiriami dūmai šiandieninę migraciją iš Sirijos yra nesvarbu. Svarbu, kaip atrodo tokia suirutė, nes tai, kad tolimesnis karščio Žemėje didėjimas didina tokių suiručių galimybę, nesukelia abejonių. Visiems mums, Žemės Šiaurės regionų gyventojams gali tekti susidurti su lavinomis pabėgėlių iš kaistančių Žemės Pietų regionų. Naivu, kad kažkas sugeba išsėdėti nepaveiktas šių žmonių srautų

Kęstas Br.

Tokių suiručių, kaip Sirijos, dėka galime žūti mes visi ir gana greitai. Kad tai gali atsitikti tik po dviejų šimtų metų, yra optimistinis požiūris. Realistiškai privalome suprasti, kad žmonių elgesys yra nelinijinis, kad žmonės gali pradėti emigruoti iš anksto, tik matydami pirmuosius požymius to, kas jų laukia. Mums reikalingi profesionalai ir šiuolaikinės technologijos, kad susidoroti su šiuo iššūkiu. Rinkime rimtus žmones. Užtenka laikyti prie lovio tik tuos, kurie garsiausiai kursto beprasmį karą su Rusija. Daugiau apie tai: guglinant žodžius: mokslas-studijos-ekonomika

Darata

Kiekvienas savo Tėvynėje privalo daryti tvarką. Tas liečia ir pabėgėlius. Imti ginklą į rankas ir tvarkytis Sirijoje, o ne ieškoti kažkur Europoje dovanojamų sumuštinių.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS