J. Mattisas JAV gynybos sekretoriaus pareigas palieka nuo sausio | kl.lt

J. MATTISAS JAV GYNYBOS SEKRETORIAUS PAREIGAS PALIEKA NUO SAUSIO

  • 6

Jungtinių Valstijų prezidentas Donaldas Trumpas (Donaldas Trampas) sekmadienį paskelbė, kad gynybos sekretorius Jimas Mattisas (Džimas Matisas) pareigas paliks nuo sausio.

Taip šalies vadovas paankstino J. Mattiso pasitraukimą dviem mėnesiais.

J. Mattisą pareigose laikinai pakeis jo pavaduotojas Patrickas Shanahanas (Patrikas Šanahanas).

„Džiaugiuosi galėdamas pranešti, kad labai talentingas mūsų gynybos sekretoriaus pavaduotojas P. Shanahanas taps laikinuoju gynybos sekretoriumi nuo 2019 metų sausio 1 dienos“, – tviteryje parašė D. Trumpas.

„Patrico pasiekimų sąrašas, dirbant pavaduotoju, o prieš tai „Boeing“, yra ilgas. Jis bus puikus!“, – pridūrė prezidentas.

R. Karoblis apgailestauja

Krašto apsaugos ministras Raimundas Karoblis pareiškė, kad jam „labai gaila“ dėl Jungtinių Valstijų gynybos sekretoriaus J. Mattiso pasitraukimo.

„Labai gaila, tai yra žmogus, pareigūnas, kuris puikiai žinojo saugumo situaciją regione, įskaitant Lietuvą. Jis tikrai Lietuvą laikė vienu iš pavyzdžių didinant gynybos pajėgumus, dalyvaujant pratybose. Tą jis tikrai vertino“, – LRT televizijai sekmadienį transliuotame reportaže sakė R. Karoblis.

J. Mattisas apie atsistatydinimą paskelbė po prezidento Donaldo Trumpo (Donaldo Trampo) pranešimo, kad JAV atitrauks maždaug 2 tūkst. Sirijoje dislokuotų amerikiečių karių.

Atsistatydinimo laiške sekretorius pareiškė apie išsiskiriančius su prezidentu požiūrius.

Paskutinį kartą R. Karoblis su J. Mattisu Vašingtone susitiko lapkričio pabaigoje.

Rašyti komentarą
Komentarai (6)

Jaunius

Blogiausia ruskiams prieš akis- Matisas prieš numatomą jo įpėdinį kaip taikos balandis atrodys. Pilnos kelnės vatnikams bus.

Neduok Die

Jau kniagynia dare ekonomika milijonas emigravo

...

Che: "Krašto apsaugos ministras Raimundas Karoblis pareiškė, kad jam „labai gaila“ dėl Jungtinių Valstijų gynybos sekretoriaus J. Mattiso pasitraukimo" - žino mauras savo dalią.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS