J. Yellen įspėja: JAV gali jau kitą savaitę pasiekti skolinimosi limitą | kl.lt

J. YELLEN ĮSPĖJA: JAV GALI JAU KITĄ SAVAITĘ PASIEKTI SKOLINIMOSI LIMITĄ

  • 2

Jungtinės Valstijos gali jau kitą savaitę pasiekti Kongreso šiuo metu nustatytą skolinimosi limitą, tad iždo departamentui gali tekti imtis „ypatingų priemonių“, kad būtų išvengta skolinių įsipareigojimų neįvykdymo, penktadienį įspėjo iždo sekretorė Janet Yellen (Dženet Jelen).

„Nesugebėjimas vykdyti vyriausybės įsipareigojimus padarytų nepataisomą žalą JAV ekonomikai, visų amerikiečių pragyvenimo šaltiniams ir pasaulio finansiniam stabilumui“, – įspėjo ji laiške Kongreso vadovybei.

J. Yellen laiške rašo, kad skolinimosi limitą Jungtinės Valstijos, kaip prognozuojama, pasieks kitą ketvirtadienį.

„Kai bus pasiektas limitas, iždui reikės pradėti imtis tam tikrų ypatingų priemonių, kad būtų išvengta Jungtinių Valstijų įsipareigojimų neįvykdymo“, – pažymėjo iždo sekretorė.

Ji taip pat įspėjo, kad bet kokios tokios priemonės padėtų tik ribotą laiką, greičiausiai ne ilgiau kaip šešis mėnesius.

„Todėl lemiamai svarbu, kad Kongresas laiku imtųsi veiksmų ir padidintų skolinimosi limitą arba sustabdytų jo galiojimą“, – pabrėžė J. Yellen.

Įstatymų leidėjai šiuo klausimu yra atsidūrę aklavietėje, kai kuriems respublikonų kongresmenams mėginant panaudoti skolinimosi limitą kaip svertą diskusijose dėl išlaidų mažinimo, kuriam nepritaria demokratai.

Iždas negali tiksliai apskaičiuoti, kaip ilgai ypatingos priemonės leistų toliau vykdyti vyriausybės skolinius įsipareigojimus, pareiškė J. Yellen.

Tačiau ji įspėjo, kad lėšos ir priemonės gali būti išnaudotos po birželio pradžios.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

taip

Trumpo zodziai igauna prasme nes tai ir nusimate lieka globalistam bankrotas ir pasitraukymas nuo valdzios su visom atsakomybem kuriu kaikurie neatlaikys ir patys /pasitrauks/ AA 000===

Gal

apsiramins pagaliau ..... užteks tos "pagalbos" karams

SUSIJUSIOS NAUJIENOS