Atranda vis naujų būdų, kaip padidinti dviračių greitį: bandoma jį apriboti | kl.lt

ATRANDA VIS NAUJŲ BŪDŲ, KAIP PADIDINTI DVIRAČIŲ GREITĮ: BANDOMA JĮ APRIBOTI

  • 6

Amsterdame tarp jaunimo populiarėja elektriniai dviračiai storomis padangomis.

„Manau, jie važiuoja per greitai, jie tiesiog išdygsta tau prieš akis“, – kalbėjo gatvėje sutikta moteris.

„Kartais jie labai neatsargiai važiuoja gatvėmis, tai gali būti pavojinga. Erzinantis dalykas. Reikia būti labai budriems“, – sakė kita moteris.

Tokiais dviračiais Amsterdame leidžiama važiuoti ne didesniu kaip 25 km/val. greičiu. Tad ir parduodamų dviračių greitis – apribotas. Tačiau jaunimas sugalvoja tokių būdų, kaip greitį padidinti, pavyzdžiui, išjungti greičio ribotuvą. Taip išvystomas maksimalus greitis net iki 50 km/val. 

„Stengiamės kovoti su pardavėjais, kurie siūlo įvairius patobulinimus, jiems mūsų dviračiai turėtų būt neprieinami. Valdžia turi stebėti tokią veiklą ir pasakyti, kad tai draudžiama“, – aiškino dviračių storomis padangomis gamintojas Niels Willems.

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

Transporto ekspertai turi pasiūlymą.

„Tuo turi užsiimti policija, ji turėtų tikrinti tokių transporto priemonių greitį prie įvažiavimų į kiemus ar kitose vietose, kur greitis yra pavojingas“, – kalbėjo universiteto profesorius Bert Van Wee.

Tačiau vietos valdžia atsigręžia į naująsias technologijas.

„Naudodami mūsų prietaisus galite užtikrinti, kad būtų nustatytas labai lokalizuotas maksimalus leistinas greitis. Galime parinkti zonas aplink mokyklą, aplink kliūtį kelyje, pavojingą sankryžą“,  – sakė programuotojas Paul Timmer.

Informacija ant dviračio sumontuotam prietaisui siunčiama GPS signalu.

„Jeigu ekranas žalias – elgiatės teisingai. Ekrane galite matyti didžiausią 20 km/val. greitį, jei viršysite greitį, ekranas taps raudonas, o pagalba minant pedalus išsijungs. Galime užtikrinti, kad ši technologija būtų įtraukta į dviračio komplektaciją“, – tęsė P. Timmer.

Valdžia vėliau šį mėnesį žada pateikti papildomus siūlymus, kaip kovoti su nedrausmingais elektrinių dviračių vairuotojais.

Rašyti komentarą
Komentarai (6)

iseitis paprasta

nustokit viniot politikos suda i blizganti popieriuka ir vaikams pardavinet kaip exlusive saldaini .... viesojo transporto kainas sumazinat arba uz simbolini mokesti leidziat naudotis ...pora men i neliks tu baisiu dviraciu paspirtuku rieduku ir vsio takoje.....galesit sau letai ir oriai kaip lervos be streso sliauzt saligatviu... nieko asmensiko tiesiog brangus mokamas parkingas labai stimuliuoja judejima

Dux

Dviratė elektrinė arba kombi transporto priemonė, o ne joks tai dviratis. Atskirti reikia tas sampratas visų pirma.

CCW

Tai kad ir su neelektriniu gali pasiekti 50km/val ir daugiau.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS