JAV Atstovų Rūmų pirmininkas nugalėjo D. Trumpo palaikomą varžovą | kl.lt

JAV ATSTOVŲ RŪMŲ PIRMININKAS NUGALĖJO D. TRUMPO PALAIKOMĄ VARŽOVĄ

  • 2

JAV Atstovų Rūmų pirmininkas Paulas Ryanas (Polas Rajenas) antradienį laimėjo Viskonsino respublikonų pirminius rinkimus ir atrėmė iššūkį, mestą populisto varžovo, sulaukusio partijos kandidato į prezidentus Donaldo Trumpo (Donaldo Trampo) liaupsių.

JAV prezidento rinkimų metais, kai visų siekiančių būti perrinktais įstatymų leidėjų darbai kruopščiai nagrinėjami, P. Ryano nesėkmė būtų dar labiau supurčiusi šalies politinį elitą, visų žvilgsniams krypstant į D. Trumpo kovą dėl Baltųjų rūmų su demokratų kandidate Hillary Clinton (Hilari Klinton).

„Jaučiuosi pagerbtas, kad Viskonsino gyventojai 1-ojoje Kongreso apygardoje palaikė mano pastangas toliau kovoti jų labui. Janna (Džana) ir aš esame dėkingi, kad Pietų Viskonsine mus palaikė tiek daug žmonių, ir iš tiesų esame dėkingi už jų sunkų darbą“, – P. Ryanas rašo savo pareiškime, paminėdamas savo žmoną.

Respublikonų partijos pirmininkas Reince'as Priebusas (Reinsas Pribesas) pasveikino P. Ryaną su pergale, sakydamas, kad šis politikas yra „patikimas“.

P. Ryanas, aukščiausią renkamą postą užimantis respublikonas, savo apygardoje buvo išrinktas jau devynis kartus. Įprastu atveju jo kampanija nebūtų sulaukusi didelio dėmesio, nes politiko, kurį palaiko apie 80 proc. apklausų dalyvių, pergalė būtų beveik neabejotina.

Tačiau šįsyk jam teko grumtis su oponentu, kuris atvirai palaiko D.Trumpą. Pats respublikonų kandidatas į Baltuosius rūmus, su kuriuo P. Ryanas nuolat susikirsdavo per šių metų kampaniją, palaikymą Atstovų Rūmų pirmininkui išreiškė tik praeitą penktadienį.

P. Ryano varžovas verslininkas Paulas Nehlenas (Polas Nėlenas) sugebėjo atkreipti į save daugelio dėmesį, rengdamas protestus netoli savo oponento namų.

Per vieną incidentą liepos 23-ąją P. Nehleno šalininkas ir motinos, kurių vaikai yra tapę neteisėtų imigrantų smurto aukomis, piktinosi, kad P. Ryanas nepalaiko D.Trumpo programos punktų, susijusių su imigracija.

P. Ryanas kritikavo D. Trumpo raginimą uždrausti musulmonams atvykti į Jungtines Valstijas.

D.Trumpas išprovokavo audringą reakciją, kai praeitą antradienį atsisakė palaikyti perrinkimo siekiantį P. Ryaną ir pažėrė liaupsių P. Nehlenui.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

bessmegenis

Dz Keris demokratas

DJ

Jam tiktu kitas tikras varžovas tai Džonas Keris, nes regis abudu nėra prisidirbe praeityje ?!.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS