JAV Atstovų Rūmuose apsilankęs G. Floydo brolis reikalavo teisingumo | kl.lt

JAV ATSTOVŲ RŪMUOSE APSILANKĘS G. FLOYDO BROLIS REIKALAVO TEISINGUMO

 Emocinga kalba JAV Atstovų Rūmų Teisėsaugos komitete nužudyto afroamerikiečio George‘o Floydo brolis reikalavo teisingumo.

„Jūs turite garantuoti, kad jo mirtis nėra veltui“, - trečiadienį Vašingtone parlamentarams sakė Philonise‘as Floydas. Jis pasakojo apie didžiulį liūdesį.

„Nemoku nusakyti, kokį skausmą jauti, kai tai matai. Kai matai, kaip miršta tavo didysis brolis, į kurį visą savo gyvenimą lygiavaisi. Miršta ir šaukiasi motinos“, - kalbėjo jis.

G. Floydas, anot jo brolio, buvo draugiškas, švelnus žmogus. Net ir vaizdo įraše, kuriame užfiksuotas jo nužudymas, esą matyti, kad jis pagarbiai elgėsi su policininkais ir nesipriešino.

„Žmogų, kuris jį nužudė, kuris jį dusino aštuonias minutes ir 46 sekundes – jis (Floydas) vis vadino ponu, kai maldavo dėl savo gyvybės“, - sakė nužudytojo brolis.
 
G. Floydo mirtis per policijos operaciją gegužės 25 dieną sukėlė masinius protestus prieš rasizmą ir policijos smurtą. Vienas iš keturių operacijoje dalyvavusių pareigūnų beveik devynias minutes keliu spaudė ant žemės gulinčio, antrankiais surakinto, beginklio juodaodžio G. Floydo kaklą, nors jis skundėsi, kad negali kvėpuoti, ir raitėsi iš skausmo. Netrukus jis mirė.
 
G. Floydas buvo sulaikytas dėl įtarimų, kad parduotuvėje atsiskaitė padirbtu 20 dolerių banknotu.
 
George‘as tą dieną nieko nenuskriaudė, toliau kalbėjo brolis -  „Jis nenusipelnė mirti dėl 20 dolerių. Aš klausiu jūsų, kiek kainuoja juodaodžio gyvybė? 20 dolerių?“ Savo kalbos pabaigoje Philonise‘as Floydas kreipėsi tiesiogiai į savo brolį ir sakė, kad jis pakeitė pasaulį. „Tikiuosi, kad susitiksi su mama ir galėsi ramiai ilsėtis“, - sakė jis.
 

 

Rašyti komentarą
Komentarai (7)

...

Bet kuriuo atveju policininkas ATLIKO savo pareigą (gaila kad kiti supanikavo).

Anonimas

juodaodziai Visada lyg shirshes zirzia ;tas Floidas 'gerutelis"" ,buvo nusikaltelis ,o policininkas atliko pareiga[deja ju darbas su nusikalteliais ,ne su zuikuciais]] ir toki didele vershi sutramdyti ,,buvo -oi!- nelengva..

#

Saskaitą už visus nuostolius tam recidivisto broliui teisingumo reikalautojui pateikčiau vietoje valstybės, tai būtų tikrai teisingumas. Policininkas įgaliojimus viršijo ir privalo būti nubaustas pagal įstatymą, o ne visą šalį siaubti ir plėšti tiems amžinai nuskriaustiesems.....
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS