JAV aukščiausio rango generolas J. Dunfordas lankosi Ankaroje | kl.lt

JAV AUKŠČIAUSIO RANGO GENEROLAS J. DUNFORDAS LANKOSI ANKAROJE

  • 0

JAV Štabų vadų komiteto pirmininkas generolas Josephas Dunfordas (Džozefas Danfordas) sekmadienį atvyko į Ankarą anksčiau neskelbto vizito derėtis su savo kolega Turkijoje generolu Hulusi Akar (Chulušiu Akaru), pranešė kariškiai.

Sirijoje kurdų ir arabų pajėgos, pradėjusios Rakos vadavimo iš grupuotės „Islamo valstybė“ džihadistų operaciją, anksčiau pranešė, kad su Vašingtonu sutarta, jog Turkija šiame puolime nedalyvaus.

Turkijai kelia nerimą, kad kurdų ir arabų Sirijos demokratinių pajėgų (SDF) aljanse vyrauja kurdų Liaudies apsaugos daliniai (YPG). Pastaruosius Turkija laiko teroristine grupuote, pavaldžia Kurdistano darbininkų partijai (PKK), kuri kariauja su Ankara jau daugiau kaip tris dešimtmečius.

Turkija vis puldinėja YPG Sirijoje ir nurodė neparemsianti jokios operacijos, kurioje dalyvautų YPG kariai.

JAV gynybos sekretorius Ashtonas Carteris (Aštonas Karteris) praėjusį mėnesį Ankaroje žadėjo palaikyti bendras pastangas su Turkija, kad IS džihadistai patirtų „pralaimėjimą visam laikui“.

Ankara vykdo savo operaciją Sirijoje, kurioje remia turkams palankius sukilėlius, kad IS džihadistai būtų nuvaryti nuo Turkijos sienos, bet taip pat puola ir YPG kovotojus.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS