JAV demokratų sueigose Havajų valstijoje pergalė atiteko J. Bidenui | kl.lt

JAV DEMOKRATŲ SUEIGOSE HAVAJŲ VALSTIJOJE PERGALĖ ATITEKO J. BIDENUI

  • 3

JAV prezidentas Joe Bidenas (Džo Baidenas) trečiadienį pelnė pergalę demokratų sueigose Havajuose ir taip pasistūmėjo į priekį siekdamas tapti Demokratų partijos kandidatu į prezidentus po to, kai anksčiau šią savaitę laimėjo „superantradienio“ pirminius rinkimus.

Prezidentas Havajuose nugalėjo kitus kandidatus, tarp kurių buvo JAV kongresmenas Deanas Phillipsas (Dinas Fillipsas) ir rašytoja Marianne Williamson (Marian Viljamson).

J. Bidenas turėjo pranašumą dėl einamų pareigų ir vardo žinomumo. Tikimasi, kad vėliau šį mėnesį jis užsitikrins demokratų nominaciją. JAV prezidento rinkimuose šį lapkritį jis beveik neabejotinai susigrums su Donaldu Trumpu (Donaldu Trampu), iš kovos dėl respublikonų nominacijos pasitraukus paskutinei pastarojo varžovei Nikki Haley (Niki Heili).

Havajų demokratų partijos duomenimis, J. Bidenas laimėjo surinkęs 66 proc. balsų. Iš viso buvo atiduoti 1 tūkst. 563 balsai.

Vidurinės mokyklos socialinių mokslų mokytojas Johnas Bickelis (Džonas Bikelis) prieš ketverius metus balsavo už Bernie Sandersą (Bernį Sandersą), bet į šių metų sueigas atėjo vilkėdamas mėlynus marškinėlius, rodančiais palaikymą J. Bidenui ir Kamalai Harris (Kamalai Haris).

Dėl tokių dalykų J. Bidenas mane žavi.

Jo teigimu, joks kitas prezidentas nėra padaręs to, ką padarė J. Bidenas, kad „asmeniškai palaikytų darbuotojus“, taip pat gyrė jo veiksmus kovoje su skurdu.

„Dėl tokių dalykų J. Bidenas mane žavi“, – sakė jis.

Tuo metu 80-metis pensininkas Billas Milksas (Bilas Milksas) sakė nemanąs, kad 81-erių J. Bidenas gali efektyviai diskutuoti ar vesti kampaniją prezidento rinkimuose.

„Jis tiesiog neturi pakankamai sveikatos, kad parodytų daug entuziazmo ir įkvėptų žmones tikėti, kad jis gali išsilaikyti ir gerai dirbti dar ketverius metus“, – sakė B. Milksas.

Havajų demokratai balsavo mokyklų valgyklose, bendruomenių centruose ir profsąjungų salėse visoje valstijoje. Sueigose galėjo dalyvauti tik registruoti rinkėjai, esantys partijos nariais, tačiau partija sudarė galimybę tą pačią dieną kiekvienoje balsavimo vietoje užsiregistruoti į partiją ir balsuoti.

Havajai yra demokratų partijos tvirtovė. Demokratai kontroliuoja abejus valstijos įstatymų leidžiamosios valdžios rūmus ir gubernatoriaus postą. Visi keturi valstijos atstovai JAV Kongrese yra demokratai.

Respublikonų sueigos Havajuose vyks kovo 12 dieną.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Tikrai

jankiu imperijalistų gėda ir nelaimė pampersinė mumija bidonas, kažkoks nupušęs senis, kuriam vieta durnyne

AKIVAIZDŽIAI - KĄ TAI SAKO?...

Panašu, kad tai "galingai", "demokratiškiausiai" valstybei ateina paskutinioji...

Joo

Stebina USA. Kandidatai 81 ir 77 metų. Prieš kadenciją. Negi nėra jaunesnių.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS