JAV doleris toliau silpsta euro atžvilgiu | kl.lt

JAV DOLERIS TOLIAU SILPSTA EURO ATŽVILGIU

  • 0

Silpstant lūkesčiams, jog Federalinis iždo bankas netrukus padidins bazinę palūkanų normą, JAV dolerio kursas pirmadienį toliau traukia žemyn euro atžvilgiu.

Euro kursas, penktadienio vakare Niujorke siekęs 1,1358 JAV dolerio, pirmadienį Europoje ūgtelėjo iki 1,1369 JAV dolerio.

Pasak ekonomistų, „tarp rinkos lūkesčių ir Federalinio iždo banko siunčiamų ženklų yra tam tikras atotrūkis ir rinka sako Federaliniam iždo bankui, kad šiemet normos padidinimo nebesitiki. Tai ir paaiškina tam tikrą JAV dolerio nusilpimą nuo praėjusios savaitės.“

Tikimybė, kad bazinė palūkanų norma JAV bus padidinta gruodį, ateities sandorių rinkoje šiuo metu vertinama maždaug 39 procentais. Tikimybė, kad norma bus padidinta iki kovo mėnesio, vertinama 62 procentais.

Federalinio iždo banko pirmininkės pavaduotojas Stanley‘s Fischeris (Stenlis Fišeris) savaitgalį Limoje vykusiame Tarptautinio valiutos fondo (TVF) posėdyje pareiškė, kad JAV centrinis bankas bazinės palūkanų normos padidinimo galimybę vertina atsargiai ir atsižvelgdamas į įvykius užsienio rinkose, taip pat į galimą normos padidinimo poveikį besivystančioms rinkoms ir kitoms pasaulio šalims.

Kartu jis pažymėjo, kad Federalinis iždo bankas šiuo metu nemano, jog pokyčių užsienio rinkose padariniai JAV ekonomikai būtų pakankamai reikšmingi, kad galėtų pakeisti JAV centrinio banko politikos kryptį.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS