JAV gydytojai: hospitalizuotas gynybos sekretorius vėl pradės eiti pareigas | kl.lt

JAV GYDYTOJAI: HOSPITALIZUOTAS GYNYBOS SEKRETORIUS VĖL PRADĖS EITI PAREIGAS

  • 0

Jungtinių Valstijų gynybos sekretoriui Lloydui Austinui (Loidui Ostinui), kovojančiam su prostatos vėžiu, dėl šlapimo pūslės problemų buvo taikyta bendroji nejautra, pirmadienį pranešė gydytojai ir pridūrė, kad netrukus jis bus pasirengęs grįžti į darbą.

Vis dėlto, kol atsigauna po procedūros, jis atšauks šios savaitės kelionę į Briuselį, kur turėjo dalyvauti karinę pagalbą Kyjivui koordinuojančios Ukrainos gynybos kontaktinės grupės susitikime, nurodė Pentagonas.

Prieš kelias savaites paaiškėjo, kad 70 metų L. Austinas laikė paslaptyje ankstesnius savo hospitalizacijos atvejus ir ne iš karto informavo JAV prezidentą Joe Bideną (Džo Baideną) apie vėžio diagnozę. Dėl to gynybos sekretorius sulaukė kritikos, JAV susiduriant su krizėmis Viduriniuose Rytuose ir Ukrainoje.

L. Austinas sekmadienį dėl šlapimo pūslės problemų buvo paguldytas į intensyviosios terapijos skyrių. Prieš tai jis oficialiai perdavė pareigas savo pavaduotojai.

Jo gydytojai Walterio Reedo (Valterio Rido) nacionaliniame karo medicinos centre, esančiame netoli Vašingtono, pareiškime nurodė, kad jam „buvo atliktos nechirurginės procedūros taikant bendrąją nejautrą“.

„Ilgesnis buvimas ligoninėje nenumatomas. Manome, kad sekretorius jau rytoj (antradienį) galės grįžti prie savo įprastų pareigų“, – teigiama pareiškime.

Gydytojai pridūrė, kad jo prognozės dėl vėžio išlieka puikios.

Pentagono atstovas spaudai Patas Ryderis (Patas Raideris) sakė, kad L. Austinas šią savaitę nebevyks į Briuselį, kur įsikūrusi NATO būstinė.

Gruodį ir sausį L. Austinas iš esmės buvo kuriam laikui dingęs iš viešumos – iš pradžių dėl prostatos vėžio gydymo, o paskui dėl atliktos procedūros komplikacijų.

Jis viešai atsiprašė po to, kai sulaukė didelės kritikos dėl to, kad neatskleidė savo hospitalizavimo atvejų.

Kai kurie respublikonai anksčiau ragino L. Austiną atleisti, tačiau J. Bidenas sakė, kad ir toliau pasitiki savo gynybos sekretoriumi.

L. Austinas pagarsėjo kaip apolitiškas pareigūnas, vengiantis būti dėmesio centre, ir tai, jo teigimu, turėjo įtakos jo sprendimui iš pradžių laikyti savo vėžio diagnozę paslaptyje.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS