JAV ir Indija sieks plėsti santykius gynybos srityje | kl.lt

JAV IR INDIJA SIEKS PLĖSTI SANTYKIUS GYNYBOS SRITYJE

Jungtinės Valstijos ir Indija siekia plėsti savo bendradarbiavimą, be kita ko, gynybos srityje.

Abiejų šalių užsienio reikalų ir gynybos ministrai penktadienį pasveikino pažangą, bendrai kuriant ir gaminant gynybos sistemas, sakoma po susitikimo Naujajame Delyje paskelbtame pranešime.

Indija nori modernizuoti savo kariuomenę ir tapti nepriklausoma nuo Rusijos. Šiuo metu didžioji dalis Indijos turimos karinės įrangos yra rusų gamybos.

„Gynyba lieka vienu svarbiausių mūsų dvišalių santykių stulpų“, – sakė Indijos gynybos ministras Rajnathas Singhas. Susitikimas, anot jo, vyksta tokiu metu, kai santykiai yra glaudesni nei kada nors anksčiau. JAV gynybos sekretorius Lloydas Austinas pabrėžė: „Skubių globalių iššūkių akivaizdoje kaip niekad svarbu, kad dvi didžiausios pasaulio demokratijos keistųsi nuomonėmis, rastų bendrus tikslus ir teiktų naudą mūsų žmonėms“.

Remiantis pranešimu, susitikimo dalyviai kalbėjo ir apie karą Ukrainoje bei padėtį Artimuosiuose Rytuose. Indija užima neutralią poziciją dėl Rusijos karo Ukrainoje, taip atsiribodama nuo Vakarų. Tačiau Gazos karo klausimu vyrauja sutarimas. Ministrai pareikalavo nedelsiant paleisti Gazoje laikomus įkaitus. Ankstesnės Indijos vyriausybės taip atvirai nerėmė Izraelio.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (9)

KĄ TURI BENDRO...

Teroristinė Amerika ir Indija, kuriuos galima tik užjausti. Iš kitos pusės - jiems pasisekė. Tam, kad pasaulio teroristai šiandien turėtų savo karinę bazę Japonijoje - reikėjo jiems numesti dvi atomines bombas. Indijai pasisekė...

Indija pirmiausia turėtų susitvarkyti su šv. KARVIŲ mėšlu,

visuomeniniame gyvenime ir buityje, tik po to galvoti apie ginklavimosi.

newmore

Gal Indija bus atplėšta nuo Rusijos krūties ir taps antirusiško bloko nare?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS