JAV išbraukė Ventspilio uostą iš sankcijų sąrašo | kl.lt

JAV IŠBRAUKĖ VENTSPILIO UOSTĄ IŠ SANKCIJŲ SĄRAŠO

  • 0

Ventspilio uosto direkcija išbraukta iš JAV Iždo departamento Užsienio aktyvų kontrolės biuro (OFAC) gruodžio 9-ąją paskelbtų sankcijų sąrašo, skelbiama OFAC oficialiame tinklapyje.

Reaguodamas į šią naujieną Latvijos užsienio reikalų ministras Edgaras Rinkevičius pareiškė, jog tai yra Latvijos vyriausybės, parlamento ir Užsienio reikalų ministerijos nuopelnas.

Pasak Latvijos URM, tokį sprendimą OFAC priėmė po intensyvių derybų su Latvijos ambasada Jungtinėse Valstijose, Latvijos URM ir kitomis įstaigomis, taip pat susipažinęs su visais Latvijos jau atliktais ir planuojamais veiksmais, kad būtų negrįžtamai pašalintas į sankcijas patekusio asmens poveikis Ventspilio uostui ir jo valdymui.

"Taigi, Ventspilio uosto direkcija, uostas ir jame veikiančios įmonės gali toliau veikti be trikdžių", - pabrėžė Latvijos URM.

Kitos trys Latvijos verslo organizacijos - Ventspilio plėtros agentūra, Latvijos tranzito verslo asociacija ir Verslo plėtros asociacija - lieka JAV sankcijų sąraše.

OFAC gruodžio 9-ąją, minint Tarptautinę kovos su korupcija dieną, paskelbė sankcijas virtinei veikėjų Europoje, Azijoje ir Lotynų Amerikoje, įskaitant korupcija, pinigų plovimu, dokumentų klastojimu ir piktnaudžiavimu valdžia įtariamam Latvijos oligarchui ir Ventspilio merui Aivarui Lembergui bei keturios su juo susijusioms arba jo kontroliuojamoms organizacijoms, viena kurių yra Ventspilio uosto direkcija.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS