JAV įvedė naujų suvaržymų žmogaus teisių pažeidimais įtariamiems Kinijos pareigūnams | kl.lt

JAV ĮVEDĖ NAUJŲ SUVARŽYMŲ ŽMOGAUS TEISIŲ PAŽEIDIMAIS ĮTARIAMIEMS KINIJOS PAREIGŪNAMS

JAV pirmadienį įvedė papildomų suvaržymų išduodant vizas Kinijos piliečiams, įtariamiems žmogaus teisių pažeidimais, pranešė valstybės sekretorius Mike'as Pompeo (Maikas Pompėjas).

Naujausi apribojimai susiję su „Kinijos pareigūnais, laikomais atsakingais arba susijusiais su politika arba veiksmais, kurių tikslas – slopinti praktikuojančius religiją ar dvasiškumą, tautinių mažumų grupes, disidentus, žmogaus teisių gynėjus, žurnalistus, profsąjungų organizatorius, pilietinės visuomenės organizatorius ir taikius protestuotojus“, sakoma M. Pompeo pranešime.

Šios priemonės taip pat gali būti taikomos minimų pareigūnų artimiesiems, pridūrė diplomatijos vadovas.

Vašingtonas pastaraisiais mėnesiais jau griežtino vizų išdavimo tvarką Kinijos pareigūnams ir studentams, dažnai suvaržymus taikant tikslinėms grupėms ar asmenims. Ši politika buvo dalis JAV kampanijos prieš Pekiną, tapusį Vašingtono pagrindiniu strateginiu priešininku.

Valstybės departamentas panaikino vizas, išduotas daugiau kaip tūkstančiui kinų studentų ir mokslininkų, įtartų šnipinėjimu.

Atvykti į JAV buvo uždrausta Kinijos pareigūnams, siejamiems su represijomis prieš musulmonų uigūrų mažumos narius, arba prisidėjusiems slopinant demokratijos šalininkų judėjimą Honkonge.

Valstybės departamentas taip pat smarkiai suvaržė galimybės atvykti į JAV Kinijos komunistų partijos nariams..

Šis žingsnis „demonstruoja JAV vyriausybės ryžtą patraukti atsakomybėn Kinijos komunistų partiją (KKP) už jos didinamas represijas prieš Kinijos žmones“, – sakoma M. Pompeo pranešime.

„Kinijos autoritariniai valdytojai primeta drakoniškus suvaržymus Kinijos žmonių žodžio, religijos ar tikėjimo, susirinkimų laisvei ir teisei į taikius susirinkimus. Jungtinės Valstijos aiškiai leido suprasti, kad tokie žmogaus teisių pažeidėjai kaip šie nėra pageidaujami mūsų šalyje“, – pridūrė jis.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

na koks kieno -hobis-

coronos karantino metu , vieni kojines mezga , kiti pries ekranus skiepijasi , kiti negrams kojas buciuoja, o Pompeo sankcijas dalina , kaip Santa Klausas..[ ju amerikoniskas Senis Saltis]

Skaitytojas

Good news!

SUSIJUSIOS NAUJIENOS