JAV iždo departamentas įvedė sankcijas dešimčiai „Hamas“ narių | kl.lt

JAV IŽDO DEPARTAMENTAS ĮVEDĖ SANKCIJAS DEŠIMČIAI „HAMAS“ NARIŲ

  • 0

JAV iždo departamentas trečiadienį įvedė sankcijas dešimčiai palestiniečių kovotojų grupuotės „Hamas“ narių, kovotojų ir finansuotojų, įskaitant vieną iš vyriausiųjų vadų, vykstant karui tarp šios grupuotės ir Izraelio.

JAV agentūros paskelbtame pareiškime teigiama, kad naujausios sankcijos taikomos asmenims, įsikūrusiems Gazos Ruože ir kitur, įskaitant Sudaną, Turkiją, Alžyrą ir Katarą.

„Jungtinės Valstijos imasi skubių ir ryžtingų veiksmų, kad nusitaikytų į „Hamas“ finansuotojus ir tarpininkus po žiaurių ir negailestingų Izraelio civilių gyventojų, įskaitant vaikus, žudynių“, – sakoma JAV iždo sekretorės Janet Yellen (Džanet Jelen) pareiškime.

Spalio 7 dieną „Hamas“ surengė netikėtą išpuolį prieš Izraelį, per kurį žydų valstybėje žuvo apie 1,4 tūkst. žmonių, daugiausia civilių.

Izraeliui paskelbus karą ir pradėjus atsakomuosius smūgius, „Hamas“ sveikatos priežiūros institucijų duomenimis, Gazos Ruože žuvo beveik 3,5 tūkst. asmenų.

Apie sankcijas pranešta trečiadienį Izraelyje viešint JAV prezidentui Joe Bidenui (Džo Baidenui).

„JAV iždo departamentas jau seniai veiksmingai kovoja su terorizmo finansavimu, todėl nedvejodami panaudosime savo priemones prieš „Hamas“, – pridūrė J. Yellen.

Ji nurodė, kad Vašingtonas „ir toliau imsis visų būtinų priemonių“, kad „Hamas“ negalėtų rinkti lėšų žiaurumams vykdyti.

JAV yra įtraukusi „Hamas“ į teroristinių organizacijų sąrašą.

Pasak Iždo departamento, jis yra nusitaikęs į beveik tūkstantį asmenų ir subjektų, susijusių su terorizmu ir terorizmo finansavimu, vykdomu Irano režimu ir jo palaikomų veikėjų, įskaitant grupuotes „Hamas“ ir „Hezbollah“.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS