JAV Kapitolijaus šturmą tirs nepriklausoma komisija | kl.lt

JAV KAPITOLIJAUS ŠTURMĄ TIRS NEPRIKLAUSOMA KOMISIJA

Praėjus beveik šešioms savaitėms nuo JAV Kapitolijaus šturmo, Atstovų Rūmų pirmininkė Nancy Pelosi paskelbė apie nepriklausomos tyrimo komisijos įsteigimą. Ji aiškinsis „vidaus teroristinio išpuolio“ priežastis ir padarinius bei saugumo pajėgų veiksmus, pirmadienį sakė N. Pelosi. Komisija esą bus panaši į tą, kurią Kongresas inicijavo po 2001 metų Rugsėjo 11-osios išpuolių.

Apie šią savo iniciatyvą demokratai paskelbė praėjus dviem dienoms po to, kai Senate žlugo buvusio prezidento Donaldo Trumpo apkalta. Komisija, anot N. Pelosi, tirs ir D. Trumpo mėginimus sutrukdyti taikiam valdžios perdavimui. Demokratai kaltina respublikoną per mitingą sausio 6 dieną skatinus savo šalininkus šturmuoti Kapitolijų.

Kongresas tą dieną buvo susirinkęs į posėdį patvirtinti D. Trumpo pralaimėtų prezidento rinkimų rezultatų.

Nuo tada Kapitolijus yra atitvertas, jį vis dar saugo 6 000 Nacionalinės gvardijos karių. N. Pelosi laiške parlamentarams teigė, jog pirmasis saugumo priemonių vertinimas parodė, kad reikia papildomo biudžeto Kongresui ir jo nariams ateityje geriau apsaugoti.

Rašyti komentarą
Komentarai (5)

KAS TA "NEPRIKLAUSOMA KOMISIJA"?

Kitose valstybėse "nepriklausomos komisijos" skaitomos tik tokios, kuriose dalyvauja nepriklausomų DAUGELIS ŠALIŲ narių. Amerika šiuo klausimu tik pati visur kiša savo kruviną snukį į kitų šalių vidaus reikalus. Savo valstybėje ji to nepakęstų...Klausimas. O kodėl? O kuo ji yra "išskirtinė"? Kas jai suteikė teisę kištis į kitų valstybių vidaus reikalus? Atsakymas yra vienas. Šiandien Amerika - PASAULINIO MĄSTO TERORISTAI. Ji net nurodinėja Europai kaip jai gyventi.

Tai

Pilosi reikia individualaus konteineriuko...... tada pasibaigs anarchija Vašingtono darzelyje

ta

pilose pati tarnauja globalterorizmui po sionsatanystu kauke setonobam itakoje juk visos nuodmes ir prasidejo nuo tokiu raganu kr ios siandien visur lenda prie valdlovio ta matome visuose lygiuose?...
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS