JAV kovai su pandemija tarptautinėms organizacijoms papildomai skyrė 580 mln. dolerių | kl.lt

JAV KOVAI SU PANDEMIJA TARPTAUTINĖMS ORGANIZACIJOMS PAPILDOMAI SKYRĖ 580 MLN. DOLERIŲ

Sparčiai plintant omikron atmainai, Jungtinės Valstijos tarptautinėms organizacijoms kovai su koronaviruso pandemija papildomai skyrė  580 mln. dolerių (515 mln. eurų).

280 mln. dolerių teks Pasaulio sveikatos organizacijai (PSO), 170 mln. – JT Vaikų fondui (UNICEF), antradienį pranešė valstybės sekretorius Antony‘is Blinkenas.

Papildomos finansinės paramos sulauks iš viso septynios tarptautinės organizacijos. Valstybės departamento duomenimis, bendra JAV suma, skirta tarptautinei kova su pandemija, išaugo iki 19,6 mlrd. dolerių. JAV, be to, užsienio šalims iki šiol paaukojo daugiau kaip 330 mln. vakcinos dozių.

„Greitas omikron atmainos plitimas pabrėžia, jog visi turime paspartinti savo pastangas, kad įveiktume šią pandemiją ir kad niekas iš mūsų nebus saugus, kol nebūsime saugūs visi, - kalbėjo A. Blinkenas. – Tai globali pandemija, kuri reikalauja globalaus sprendimo“. Valstybės departamentas paragino ir kitas šalis didinti savo paramą. „Turime bendradarbiauti ir turime veikti greitai“, - kalbėjo JAV diplomatijos vadovas.

Omikron atmaina šiuo metu plinta daugelyje šalių. JAV ji jau sudaro tris ketvirtadalius naujų infekcijų.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

po

siais graziais zodziais slepiasi pinigu pa/ isisavinimo programa ir biotechnologijos populiacijos mazinimui===

Ostapenko

Oho, tik tiek atspausdino tuščių dolerių ? Galėjo daugiau. Pačių JAV biudžeto deficitas - šimtai milijardų dolerių, o čia " ubagus" remia. Opiumas liaudžiai.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS