JAV leis izraeliečiams atvykti be vizų | kl.lt

JAV LEIS IZRAELIEČIAMS ATVYKTI BE VIZŲ

  • 2

Jungtinės Valstijos trečiadienį pareiškė, kad pradės leisti izraeliečiams atvykti be vizų po to, kai jų sąjungininkė pažadėjo vienodai elgtis su visais JAV pasų turėtojais, nediskriminuojant arabų kilmės amerikiečių.

Kai kurie įstatymų leidėjai su tokiu sprendimu nesutinka.

Izraelis jau seniai siekė bevizio režimo savo piliečiams, dėl kurio jis galėtų lygiuotis su daugeliu Vakarų valstybių,

Prezidento Joe Bideno (Džo Baideno) administracija pranešė, kad nuo lapkričio pabaigos izraeliečiams nebereikės vizų trumpalaikėms kelionėms į didžiausią pasaulio ekonomiką.

Sprendimas priimtas po to, kai liepą Izraelis pažadėjo imtis tam tikrų veiksmų, kad įvykdytų senus Jungtinių Valstijų prašymus vienodai elgtis su visais JAV pasų turėtojais, nediskriminuojant palestiniečių ar kitų arabų kilmės amerikiečių arba musulmonų.

„Izraelio priėmimas į bevizio režimo programą yra svarbus pasiekimas 75 metus trunkančioje JAV ir Izraelio partnerystėje“, – sakė su anonimiškumo sąlyga kalbėjęs JAV pareigūnas.

„Tačiau, kad būtų aišku, reikia pasakyti, kad sprendimas priimti Izraelį buvo priimtas ne dėl malonės, o dėl to, kad jis naudingas tiek JAV, tiek Izraelio interesams“, – sakė jis.

Nepaisant to, kad J. Bidenas primygtinai reikalavo nepainioti politikos, jis priėmė šį sprendimą, pradėjęs vis dažniau bendrauti su ministru pirmininku Benjaminu Netanyahu (Benjaminu Netanjahumi) siekiant istorinio taikos susitarimo su Saudo Arabija.

Keletas J. Bideno Demokratų partijos įstatymų leidėjų ragino jį nesiimti veiksmų iki šeštadienio, sakydami, kad Jungtinės Valstijos turėtų toliau daryti spaudimą, kol Izraelis panaikins dviejų lygių sistemą, pagal kurią JAV piliečiams, turintiems ryšių su palestiniečiais, taikomos skirtingos sąlygos.

„Akivaizdu, kad Izraelis nesilaiko šio įstatymo dėl vienodo visų JAV piliečių vertinimo“, – sakoma laiške, kurį pasirašė 15 senatorių, vadovaujamų Chriso Van Holleno (Kriso Van Holeno), Briano Schatzo (Brajeno Šaco) ir Bernie Sanderso (Bernio Sanderso).

Gairės: JAV, izraeliečiai, vizos
Rašyti komentarą
Komentarai (2)

TIK JUOKAS IMA...

Koks "geras" visiems pasidarė tas nukriošėlis prieš rinkimus...Aplamai - iki kokio lygio nusileido teroristai iš už Atlanto, kad tokioje "demokratinėje", "galingoje" valstybėje nesuranda bent šiek tiek nesuvaikėjusio Prezidento.

Griuk negyvas

Kas cia vel sitiems per privilegijos? Jau darosi nebejuokinga.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS