JAV padės Australijai vystyti raketų gamybą | kl.lt

JAV PADĖS AUSTRALIJAI VYSTYTI RAKETŲ GAMYBĄ

  • 4

Vašingtonas padės Australijai vystyti raketų gamybos ir eksporto pramonę ir taip padidins savo mažėjančias ginklų atsargas, šeštadienį po aukšto lygio abiejų šalių derybų pareiškė pareigūnai.

„Tikimės, kad po dvejų metų raketos bus pradėtos gaminti Australijoje“, – žurnalistams sakė Australijos gynybos ministras Richardas Marlesas (Ričardas Marlzas), sveikindamas projektą kaip postūmį jo šalies gynybai ir pramonės bazei.

„Tikrai džiaugiamės žingsniais, kurių imamės kurdami valdomųjų ginklų ir sprogstamosios amunicijos gamybą šioje šalyje“, – teigė R. Marlesas.

Pagal šį projektą Australija kurs tikslaus nutaikymo daugkartinio paleidimo raketų sistemas – vadinamąsias GMLRS.

JAV valstybės sekretorius Antony Blinkenas (Entonis Blinkenas) ir Pentagono vadovas Lloydas Austinas (Loidas Ostinas) vyko į Brisbaną paskelbti šio pranešimo, kuris buvo parengtas po diskusijų su R. Marlesu ir Australijos užsienio reikalų ministre Penny Wong (Peni Vong).

Dabar Vašingtonas bendradarbiaus su Australija plėtojant jos besikuriančią šalies raketų pramonę, kad vėliau galėtų užsitikrinti patikimą vamzdyną savo ginkluotosioms pajėgoms.

Mes žengėme svarbius žingsnius į priekį įgyvendindami Amerikos pajėgų išdėstymo iniciatyvas.

Karas Ukrainoje smarkiai apkrauna karines tiekimo grandines Jungtinėse Valstijose ir nuolat mažina raketų ir kitos amunicijos atsargas.

Šiuo metu Australija pradeda savo ginkluotųjų pajėgų pertvarką, orientuodamasi į tolimojo nuotolio smogiamųjų pajėgų pajėgumus, siekdama išlaikyti galimus priešus, tokius kaip Kinija, per atstumą.

Sostinė Kanbera taip pat sutiko atnaujinti karines bazes strategiškai svarbioje šalies šiaurėje, kad jose būtų galima rengti mokymo pratybas ir didinti JAV karių rotaciją.

„Mes žengėme svarbius žingsnius į priekį įgyvendindami Amerikos pajėgų išdėstymo iniciatyvas“, – sakė R. Marlesas.

Gairės: Australija, raketos, JAV
Rašyti komentarą
Komentarai (4)

JAV "PAGALBA" KITOMS ŠALIMS...

Investuoja dolerį - atsiima dešimt. JAV "padėjo" Lietuvai 50 metų po antro pasaulinio karo - girdėjome per radiją iš už Atlanto: "Sovietų sąjungos studentai pamiršo sukraus skonį". "Sovietų sąjungos studentai nešioja knygas užantyje todėl atrodo labai privalgę"...O aš tuo metu, būdamas studentu, pilna burna valgiau krėvėtes...Šiandien jų neįperku...

Kawenskas

Baisiause šalis tai Amerika... per ją visam pasaulyje nesantaika...

taip

jav /demonai/ atsikrato atsakomybes uz karus kuriuos uzkrauna kitoms salims dar su tikimybe sunaikint zmonija ka jau atvyrai daro z=0
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS