JAV paragino Baltarusiją liautis kurstyti migrantų krizę | kl.lt

JAV PARAGINO BALTARUSIJĄ LIAUTIS KURSTYTI MIGRANTŲ KRIZĘ

Jungtinės Valstijos paragino Baltarusiją liautis kurstyti migrantų antplūdį prie sienos su Lenkija ir kaltino autoritarinį prezidentą Aliaksandrą Lukašenką taikant „spaudimą prieš pažeidžiamus žmones“.

„Raginame [A. Lukašenkos] režimą nedelsiant sustabdyti neteisėtų migrantų srautų organizavimą ir jų stūmimą per savo sienas į Europą“, – sakė JAV Valstybės departamento atstovas spaudai Nedas Price'as (Nedas Praisas).

„Esame susirūpinę dėl informacijos ir vaizdų, kelias pastarąsias dienas gaunamų nuo Lenkijos ir Baltarusijos sienos“, – per spaudos konferenciją sakė jis.

„JAV ryžtingai smerkia Lukašenkos režimą už pažeidžiamų žmonių politinį išnaudojimą ir [jiems daromą] spaudimą“, – pabrėžė N. Price'as.

Atstovas pridūrė, kad Jungtinės Valstijos toliau palaiko Lenkiją ir visas kitas sąjungininkes Europoje, patiriančias grėsmę dėl „nepriimtinų Baltarusijos veiksmų“.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (5)

Lietuvis

Nekenčiu išgamų kacapų trolių.

Jankiai nori suzlugdyti ES

Jei noretu ,nes ju tvarka Irake, neleistu ne vieno lektuvo i Baltarusija, ir viskas baigtusi bet jie nesiruosia padeti Es !O kodel kaltinat Baltarusija?

Anonistui

Pagal tave idiote sizofreninis diktatorius yra herojus? Paklausk belarusu, jie tau pasakys kas jis toks yra.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS