JAV paskelbė sankcijas 34 subjektams dėl ryšių su Kinija, Rusija ir Iranu | kl.lt

JAV PASKELBĖ SANKCIJAS 34 SUBJEKTAMS DĖL RYŠIŲ SU KINIJA, RUSIJA IR IRANU

Jungtinės Valstijos penktadienį paskelbė sankcijas 34 įmonėms ir kitiems subjektams, susijusiems su Kinijos kariuomene ir politika musulmonų uigūrų tautinės mažumos atžvilgiu, taip pat už eksporto į Rusiją ir Iraną palengvinimą.

Sankcijos įvedamos „už jų dalyvavimą ar galimą įsitraukimą į veiklą, prieštaraujančią JAV užsienio politikai ir nacionalinio saugumo interesams“, sakoma Prekybos departamento pranešime.

Keturiolika šių subjektų yra įsikūrę Kinijoje ir prisideda prie komunistinės valdžios represinės politikos uigūrų ir kitų tautinių mažumų atžvilgiu šiaurės vakariniame Sindziango regione, kur, pasak pareiškimo, Pekinas „toliau vykdo genocidą ir nusikaltimus žmoniškumui“.

Dar penkios į sąrašą įtrauktos įmonės padėjo Kinijos kariuomenei įsigyti lazerių ir kitų modernių technologijų, Pekinui siekiant modernizuoti savo kariuomenę.

Aštuoni subjektai į sankcijų sąrašą įtraukti už JAV technologijų eksportą į Iraną, nurodė Prekybos departamentas, o penki – už ryšius su Rusijos kariuomene.

„Mes ir toliau agresyviai kontroliuosime eksportą, kad vyriausybės, bendrovės ir privatūs asmenys atsakytų už bandymą gauti prieigą prie JAV kilmės produktų, [naudojamų] ardomajai veiklai tokių šalių kaip Kinija, Iranas ir Rusija“, – nurodė JAV prekybos sekretorė Gina Raimondo (Džina Raimondo).

 

Rašyti komentarą
Komentarai (6)

jejeje

pasaulyje dar nebuvo amzinos imperijos...zlugs ir sita....

o

jav tai ne bidonas ir korporacijos o zmones kurie isvien su Trumpu o poto bus jau aisku kas teisus?;;;

Demokratijos kulbitai

Jeigu savo laiku nepraleidote pamokų, tai turite prisiminti, kad senovės graikiška demokratija normaliai derinosi su vergove. Kai ponams buvo reikalingas pelnas, jie be jokių skrupulų naudojosi vergų darbu. Ar tai buvo baudžiauninkai, ar tiesiog vergai, jie buvo kaip daiktai įtraukiami į ponų turtinę nuosavybę. Laikai pasikeitė ir dabar nereikia juos gaudyti bei vežti į medvilnės ar tabako plantacijas. Iš bado žmonės patys veržiasi pas vergvaldžius, kurie nuo jų ginasi, statydami sienas. Ponams parankiau tapo metalo balvonai ar dirbtinis intelektas, todėl vis didėja minios niekam nereikalingų žmonių. Jiems jau nerūpi gyventojų prieaugis, todėl paleistas ciniškas principas - nesvarbu kokia orientacija, svarbu, kad duotum pridėtinę vertę, todėl užsikruškit nors į tvorą.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS