JAV politikas: Egipto piramidės buvo grūdų saugyklos, o ne faraonų kapai | kl.lt

JAV POLITIKAS: EGIPTO PIRAMIDĖS BUVO GRŪDŲ SAUGYKLOS, O NE FARAONŲ KAPAI

  • 2

Egipto piramides pastatė biblinis Juozapas grūdams laikyti, tad jos nėra faraonų kapai, kad ir ką teigtų archeologai, yra pareiškęs JAV respublikonas Benas Carsonas (Benas Karsonas), siekiantis prezidento posto.

Šis į pensiją išėjęs neurochirurgas siekia, kad Respublikonų partija išrinktų jį savo kandidatu dalyvauti ateinančiais metais vyksiančiuose rinkimuose.

Teoriją apie piramides jis išdėstė dar 1998 metais, sakydamas kalbą Andrewso (Endriuso) universitete - švietimo įstaigoje, susijusioje su Septintosios dienos adventistų bažnyčia, kuriai priklauso B.Carsonas. Tos konservatyvių pažiūrų evangeliko kalbos vaizdo įrašas buvo paskelbtas trečiadienį portale „Buzzfeed“.

„Mano asmeninė teorija – kad Juozapas pastatė piramides grūdams laikyti, – aiškino B.Carsonas. – Dabar visi archeologai galvoja, kad jos buvo pastatytos kaip faraonų kapai. Tačiau jei stabtelėtumėt ir pagalvotumėt, (tos grūdų saugyklos) turėjo būti baisingai didelės. Ir nemanau, kad jos tiesiog išnyktų per laiką, (nes jos buvo pritaikytos) laikyti didžiuliam grūdų kiekiui.“

„Kai pasižiūri, kaip yra pastatytos piramidės, turinčios daug patalpų, kurios yra hermetiškai uždarytos, – jos galėjo būti taip įrengtos dėl įvairių priežasčių, – tęsė B.Carsonas. – Įvairūs mokslininkai yra sakę: „Žinote, buvo ateivių, kurie nusileido ir turėjo ypatingų žinių“ .... Tačiau nereikia jokio ateivio, kai Dievas su tavimi.“

Pradžios knygoje rašoma, kaip Juozapas, vienas iš dvylikos žydų patriarcho Jokūbo sūnų, savo brolių buvo parduotas į vergiją ir išgabentas į Egiptą, kur vėliau tapo vienu iš įtakingiausių žmonių.

B.Carsonas ir nekilnojamojo turto magnatas Donaldas Trumpas (Donaldas Trampas) yra respublikonų prezidento rinkimų kampanijos, kurioje dalyvauja daug kitų veikėjų, favoritai.

Tačiau B.Carsonas daugelio laikomas žmogumi, ištikimu konservatyviosioms vertybėms ir tradiciniam krikščioniškajam tikėjimui, todėl patraukliu šios partijos konservatyviausiam ir religingiausiam sparnui.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

J

Tam ponui su galva negerai

gal ten ledu kioskai dykumoje buvo

kai kam su savo galva dazniau pakalbeti verta.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS