JAV pradėjo 12–15 metų vaikų ir jaunuolių skiepijimą nuo COVID-19 | kl.lt

JAV PRADĖJO 12–15 METŲ VAIKŲ IR JAUNUOLIŲ SKIEPIJIMĄ NUO COVID-19

Jungtinės Valstijos pradėjo masinį vaikų ir jaunuolių skiepijimą nuo koronaviruso. Visoje šalyje nuo ketvirtadienio 12–15 metų amžiaus amerikiečiai gali pasiskiepyti „Biontech-Pfizer“ vakcina. JAV ligų kontrolės ir prevencijos centras (CDC) trečiadienį rekomendavo vakciną 17 mln. šios amžiaus grupės vaikų ir jaunuolių.

„Nors dauguma COVID-19 sergančių vaikų jaučia tik silpnus simptomus arba nejaučia jokių, kai kurie vaikai gali sirgti sunkiai“, – sakė CDC vadovė Rochellė Walensky. Šioje amžiaus grupėje registruotos ir kelios mirtys. Vaikų ir jaunuolių vakcinacija esą padės JAV įveikti pandemiją.

JAV maisto ir vaistų administracija (FDA) pirmadienį oficialiai patvirtino „Biontech-Pfizer“ vakciną 12-15 metų vaikams. Kai kuriose bendruomenėse dėl to vaikų ir jaunuolių vakcinacija pradėta jau antradienį. Tačiau dauguma regionų laukė CDC rekomendacijos.

JAV iki šiol daugiau kaip 153 mln. žmonių yra gavę bent vieną vakcinos dozę. Tai yra 46 proc. visų gyventojų. Iš suaugusių gyventojų mažiausiai viena doze paskiepyta beveik 59 proc. žmonių.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Kauniete

Pasaulis visai pakvaiso.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS