JAV pritaikė sankcijas daugiau nei 120 Rusijos ir Kirgizijos įmonių | kl.lt

JAV PRITAIKĖ SANKCIJAS DAUGIAU NEI 120 RUSIJOS IR KIRGIZIJOS ĮMONIŲ

  • 5

Jungtinės Valstijos ketvirtadienį į savo sankcijų „juodąjį sąrašą“ įtraukė daugiau kaip 120 Rusijos ir kelias Kirgizijos įmones, kurios, pasak jų, prisidėjo prie Rusijos karo Ukrainoje.

Valstybės departamentas teigė, kad šiomis sankcijomis siekiama dar labiau apriboti Rusijos prieigą prie svarbiausių žaliavų ir pagamintų medžiagų, taip pat finansavimą, kad būtų sustabdyta jos karo mašina.

Tarp daugybės įmonių, įtrauktų į naujuosius valstybės ir JAV iždo „juoduosius sąrašus“, yra Rusijos bankai, energetikos pramonės, laivybos, gynybos ir technologijų pirkimo įmonės ir gamintojai, taip pat Rusijos privačios karinės bendrovės.

Be to, į „juodąjį sąrašą“ įtraukti septyni valstybės kontroliuojami mokslinių tyrimų institutai, susiję su pažangiomis technologijomis

Iždo departamentas taip pat išskyrė kelias Kirgizijos įmones, kuriomis, pasak jo, Rusija naudojasi siekdama apeiti JAV ir sąjungininkių taikomus eksporto apribojimus technologinėms prekėms, kurių nori Rusijos gamintojai.

Pasak Iždo departamento, viena pernai įkurta Kirgizijos bendrovė „RM Design and Development“ gausiai siuntė elektronikos gaminius, pavyzdžiui, puslaidininkius ir integrinius grandynus, Rusijos pirkėjams, kurie tiekia prekes gynybos gamintojams.

Anksčiau ketvirtadienį Kirgizija neigė padedanti savo sąjungininkei Maskvai apeiti sankcijas, įvestas dėl invazijos į Ukrainą, tačiau pripažino galimą privačių bendrovių dalyvavimą ir sakė, kad atlieka tyrimą.

„Šiomis sankcijomis Rusijai bus apribota galimybė gauti itin svarbių medžiagų, suvaržytos jos būsimos energijos gamybos ir eksporto galimybės, apribotas jos naudojimasis tarptautine finansų sistema ir susidorota su tais, kurie prisideda prie sankcijų vengimo ir apėjimo“, – sakoma valstybės sekretoriaus Antony Blinkeno (Entonio Blinkeno) pareiškime.

JAV sankcijomis paprastai siekiama apsunkinti „juodajame sąraše“ esančių asmenų ar įmonių tarptautinę veiklą, uždraudžiant amerikiečiams ar JAV įsikūrusioms įmonėms, įskaitant užsienio bankus, turinčius filialus JAV, sudaryti su jais sandorius.

Rašyti komentarą
Komentarai (5)

JANKIAI !- nustokite a l i n t i žmonių gyvenimą !

kitaip dar labiau paspartinsite savo EROS pabaigą

O

Kirgizija 2lkina uz tai,kad salyje nauju JAV kariniu baziu neleido steigti!?

kai

sudreksta ar suslampa apatinės kelnaitės veikėjui iš už Atlanto griebiasi "sankcijų" ........įdomu kiek jų suveikė taip stengiantis išlikti sausam
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS