J. Bideną sukritikavo dėl sankcijų Rusijai: padarė klaidą, už kurią Ukraina moka žmonių gyvybėmis | kl.lt

J. BIDENĄ SUKRITIKAVO DĖL SANKCIJŲ RUSIJAI: PADARĖ KLAIDĄ, UŽ KURIĄ UKRAINA MOKA ŽMONIŲ GYVYBĖMIS

  • 0

JAV siunčiant rekordinę pagalbą Ukrainai daugelis amerikiečių vis tiek abejoja, ar prezidento Joe Bideno reakcija į Rusijos karą prieš Ukrainą yra pakankama, praneša LNK.

Apklausos duomenys rodo, kad daugiau kaip pusė amerikiečių matydami, kaip žudomi ukrainiečiai, nori, kad prezidentas imtųsi griežtesnių priemonių. Dar maždaug trečdalis mano, kad reaguojama pakankamai. Mažiau nei 10 proc. – kad reaguojama per griežtai. Tie, kurie sekė Rusijos veiksmus Ukrainoje dar iki vasario invazijos tvirtina, kad sankcijos Rusijai turėjo būti taikomos dar iki karo pradžios.

„Noriu pasidžiaugti Jūsų svarbiu darbu teikiant ginklus ir paramą drąsiems ir savo tautą ginantiems ukrainiečiams“, – kalbėjo J. Bidenas.

„Žmonės miršta, vaikai, kurie galėjo užaugti, žuvo. Sankcijos užtrunka. Taikyti jas reikėjo iš karto, kai visi dar tik kalbėjo apie karą, kai mūsų žvalgyba teigė, kad jis įvyks. Jie galėjo tam pasiruošti iš karto. Galbūt būtume išgelbėję daugiau gyvybių“, – pasakojo JAV demokratų partijos atstovas Gregory Coney.

Kiti teigė, kad sankcijos kenkia ne tik rusams, bet ir patiems amerikiečiams.

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

„Nepritariu ekonominėms sankcijoms Rusijai, nes jos kenkia žmonėms, kurie nėra įtraukti į konfliktą. Nepritariu ir naftos importo draudimui, nes tai kenkia mums patiems“, – kalbėjo nepriklausoma rašytoja Jennifer Bryant.

Baiminamasi, kad J. Bideno veiksmai gali didinti konfliktą, kad prezidentas turi neleisti JAV į jį įsitraukti.

„Amerika neturėtų įsitraukti į Rusijos ir Ukrainos karą, tam nepritariu. Neturime būti viso pasaulio policija ir dalyvauti kitų konfliktuose. Administracija ir kongresas turėtų sutelkti dėmesį į šalies vidaus problemas, o prezidentas – įgyvendinti savo priešrinkiminius pažadus“, – tęsė J. Bryant.

Apklausos taip pat rodo, kad amerikiečiai tvirtai remia karių dislokavimą Rytų Europos šalyse, taip pat ir Lietuvoje, kad paremtų NATO sąjungininkus. Savo narystę NATO remia net du trečdaliai amerikiečių.

Gairės: Joe Bidenas, sankcijos Rusijai, karas Ukrainoje, LNK turinys
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS