JAV siūlo 3 mln. dolerių atlygį už informaciją apie atakas Irake | kl.lt

JAV SIŪLO 3 MLN. DOLERIŲ ATLYGĮ UŽ INFORMACIJĄ APIE ATAKAS IRAKE

JAV Valstybės departamento programa „Atlygis dėl teisingumo“ paskelbė siūlanti iki 3 mln. dolerių (2,47 mln. eurų)- premiją už informaciją apie Irake įvykdytas atakas prieš amerikiečius.

Šis pranešimas buvo paskelbtas kitą dieną po trijų „sprogmenų prikrautų“ dronų atakos Bagdado oro uoste, kuriame laikoma JAV karių.

Ketvirtadienį paskelbtame kariuomenės pranešime nurodoma, kad viena iš šių skraidyklių buvo perimta oro erdvės gynybos priemonių trečiadienio vakarą. Tokio pobūdžio ataka pasitelkiant dronus buvo jau ketvirta per mažiau kaip du mėnesius.

Pasak ekspertų, tokių dronų naudojimas rodo, kad proiranietiškų jėgų išpuoliai prieš Amerikos interesus eskaluojasi ir kad naudojami panašūs metodai, kaip ir Jemene veikiančių husių sukilėlių, puldinėjančių šiitiškos respublikos varžovę Saudo Arabiją.

Trečiadienį surengta ataka buvo pirmas tokio pobūdžio išpuolis prieš taikinius Irako sostinėje, antrame pagal gyventojų skaičių arabų pasaulio mieste.

Irako kariškiai ketvirtadienį sakė pateiksiantys daugiau detalių apie kitus du dronus, sugebėjusius išvengti oro erdvės gynybos sistemas Bagdado oro uoste, kur esama JAV vadovaujamos koalicijos, kovojančios su džihadistų judėjimu „Islamo valstybė“ (IS) karių.

Anksčiau trečiadienį penkios raketos buvo paleistos į Balado oro pajėgų bazę šiauriau Bagdaro oro uoste. Tame komplekse esama amerikiečių kontraktininkų, sakė vienas šaltinis saugumo tarnybose.

Raketos nepadarė jokios žalos ir nesužeidė žmonių, nurodė šaltinis.

Balado bazė atakuojama taip dažnai, kad JAV gynybos sektoriaus milžinė „Lockheed Martin“ praeitą mėnesį iš jos pasitraukė dėl bendrovės darbuotojams kylančio pavojaus.

Proiranietiškos grupės trečiadienį gyrė „dar vieną pergalę“, pasiektą valstybės remiamos sukarintų organizacijų koalicijos „Hashed al Shaabi“, kai buvo paleistas vienas iš jos vadų Qassemas Muslah (Kasemas Musla).

Gegužės 26 dieną Q. Muslah buvo suimtas policijos žvalgybos biuro, įtariant, kad jis įsakė nužudyti Ihabą al Wazni (Ihabą Vaznį) – už demokratiją kovojusį aktyvistą, nušautą anksčiau šį mėnesį neatpažintų užpuolikų, važiavusių motociklais.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS