JAV skyrė „Facebook“ 5 mlrd. dolerių baudą | kl.lt

JAV SKYRĖ „FACEBOOK“ 5 MLRD. DOLERIŲ BAUDĄ

  • 2

Trečiadienį JAV reguliacinės institucijos skyrė „Facebook“ rekordinę 5 mlrd. JAV dolerių baudą dėl privatumo pažeidimų ir pareikalavo atnaujinti privatumo kontrolę bei labiau prižiūrėti savo socialinį tinklą.

Tai yra didžiausia kada nors įmonei už vartotojų privatumo pažeidimus skirta bauda ir viena iš didžiausių sankcijų, kurias JAV vyriausybė kada nors pritaikė už bet kokį pažeidimą.

Federalinės prekybos komisijos (FTC) pirmininkas Joe Simonsas sakė, kad nuobauda buvo tinkama spręsti problemoms, susijusioms su „Facebook“ piktnaudžiavimu asmenine vartotojų informacija.
 
„5 mlrd. JAV dolerių bauda FTC istorijoje neturi precedento“, - pridūrė jis.
 
Pagal susitarimą „Facebook“ generalinis direktorius ir darbuotojai turės pateikti FTC ketvirčio ataskaitas apie bendrovės privatumo programą.
 
„Facebook“ taip pat turės atlikti kiekvieno savo naujo ar modifikuoto produkto, paslaugos ar praktikos privatumo peržiūrą prieš ją įgyvendinant, įskaitant nemokamų tekstinių pranešimų ir pokalbių programėlės, skirtos išmaniesiems telefonams „WhatsApp“, ir nuotraukų bei kitokio vaizdinio turinio dalinimosi socialinio tinklo „Instagram“ paslaugas.
 
 
 
 
 
 

 

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

...

REIKIA uždraust mūsų valstybinėms institucijoms naudotis kažkokių užsienio privatininkų informacinėmis paslaugomis!

Tataigi

Laikas tą Fb uždrausti...Normalias diskusijas blokuoja ar šalina profilius, o visoks purvas liejasi laisvai.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS