JAV teigia siekianti išlaisvinti į Šiaurės Korėją perbėgusį karį | kl.lt

JAV TEIGIA SIEKIANTI IŠLAISVINTI Į ŠIAURĖS KORĖJĄ PERBĖGUSĮ KARĮ

  • 9

JAV trečiadienį pareiškė, kad yra pasiryžusi išlaisvinti į Šiaurės Korėją perbėgusį karį.

Vašingtonas taip pat atsisakė komentuoti Pchenjano jam išsakytas pastabas.

Amerikietis Travisas Kingas (Trevisas Kingas), turintis sudėtingą drausminę praeitį, liepą turėjo išskristi atgal į JAV, bet paspruko iš pagrindinio Pietų Korėjos oro uosto, prisijungė prie turistinės ekskursijos į Demilitarizuotąją zoną ir perbėgo sieną į Šiaurės Korėją.

JAV valstybės departamento atstovas spaudai sakė, kad šiuo metu Vašingtonas negali patvirtinti jokių su T. Kingu susijusių komentarų.

„Mes ir toliau siekiame, kad jis saugiai grįžtų“, – pridūrė atstovas spaudai. 

„Departamento prioritetas – sugrąžinti eilinį Kingą namo, todėl visais įmanomais būdais stengiamės tai pasiekti“, – teigė jis.

Jungtinės Valstijos anksčiau teigė, kad T. Kingas sąmoningai ir be leidimo kirto sieną Jungtinėje saugumo zonoje, esančioje Demilitarizuotoje zonoje, skiriančioje Šiaurės ir Pietų Korėjas.

Po Šiaurės Korėjos atlikto tyrimo T. Kingas prisipažino, kad neteisėtai įsiveržė, pareiškė Šiaurės Korėjos centrinė naujienų agentūra (KCNA).

Šiaurės Korėjos komentarai apie rasizmą yra labai dažna jos propagandos prieš JAV dalis.

T. Kingui kirtus sieną, jis laikomas Šiaurės Korėjos kariuomenės žinioje, teigė Šiaurės Korėjos centrinė naujienų agentūra (KCNA).

Jungtinių Tautų vadavietė, prižiūrinti paliaubas, kuriomis baigėsi kovos Korėjos kare, praėjusį mėnesį patvirtino, kad pradėjo kalbėtis su Šiaurės Korėja dėl T. Kingo.

Tačiau JAV valstybės sekretorius Antony Blinkenas (Entonis Blinkenas) tuo metu sakė, kad nors su Šiaurės Korėja buvo užmegztas ryšys, Vašingtonas vis dar nežino, kur yra T. Kingas ir kokia jo būklė.

KCNA nepateikė jokios informacijos apie T. Kingo sveikatą ar buvimo vietą, taip pat apie tai, ką Pchenjanas planuoja su juo daryti.

Rašyti komentarą
Komentarai (9)

Kam jį laisvinti,

primatas pabėgo pas primatus,tegul vegetuoja.

Jonas

Ttai kad tas karys nenori but islaisvintas

nuo ko jį laisvinti

pabodo žmogui gyventi laisvėje, tai tegu paragauja kitos santvarkos malonumų. Gal atsistos nuo galvos ant kojų.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS