JAV valdžios institucijos įvedė sankcijas Irano raketų ir dronų programų rėmėjams | kl.lt

JAV VALDŽIOS INSTITUCIJOS ĮVEDĖ SANKCIJAS IRANO RAKETŲ IR DRONŲ PROGRAMŲ RĖMĖJAMS

  • 2

JAV valdžios institucijos trečiadienį paskelbė sankcijas Irano raketų ir dronų programų rėmėjams, nukreiptas prieš subjektus, įsikūrusius Irane, Honkonge, Kinijoje ir Venesueloje.

„Irano neapgalvotas sprendimas toliau platinti naikinamuosius bepiločius orlaivius ir kitus ginklus ilgina daugybę konfliktų viso pasaulio regionuose“, – išplatintame pareiškime teigė už kovą su terorizmu ir finansinę žvalgybą atsakingas iždo sekretorės pavaduotojas Brianas E. Nelsonas (Brajanas E. Nelsonas). 

Be to, Europos Sąjunga ėmėsi veiksmų, kad užtikrintų, jog Iranui ir toliau būtų taikomos Bendrijos branduolinio ginklo neplatinimo režimo ribojamosios priemonės, nesulaukus galutinio termino, nustatyto svarbiame branduoliniame susitarime.

Trečiadienį JAV iždo departamentas paskelbtame pareiškime nurodė, kad sankcijos taikomos 11 asmenų, aštuoniems subjektams ir vienam laivui.

Iždo departamentas pridūrė, kad asmenys, kuriems pritaikytos naujausios sankcijos, Teheranui teikė „materialinę paramą“ „gaminant ir platinant raketas ir bepiločius orlaivius“.

Šių veiksmų Iždo departamentas ėmėsi kartu su Valstybės departamentu, kuris į sąrašą įtraukė aštuonis asmenis ir subjektus.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

A tai

Bindziulis dar kazkatai issteni?Ale galyngas Srankcijinis Zombelis.

As

Viskas gerai,bet ar veikia?

SUSIJUSIOS NAUJIENOS