JAV vėl perspėjo, kad Rusijos invazija į Ukrainą gali prasidėti artimiausiomis dienomis | kl.lt

JAV VĖL PERSPĖJO, KAD RUSIJOS INVAZIJA Į UKRAINĄ GALI PRASIDĖTI ARTIMIAUSIOMIS DIENOMIS

Baltieji rūmai penktadienį dar kartą perspėjo, kad didelis Rusijos puolimas prieš Ukrainą, kuris tikriausiai prasidėtų nuo aviacijos bombardavimų ir raketų smūgių, gali įvykti artimiausiomis dienomis, ir paragino toje šalyje esančius amerikiečius per dvi paras išvykti.

Šis perspėjimas žymi dramatiškai išaugusią karo grėsmę.

„Toliau matome Rusijos eskalavimą, įskaitant naujas pajėgas, atvykstančias prie sienos su Ukraina“, – kalbėjo nacionalinio saugumo patarėjas Jake'as Sullivanas (Džeikas Salivanas). Pasak jo, dabar JAV pareigūnai laikosi nuomonės, kad Maskva gali neatidėlioti įsiveržimo iki Pekino žiemos olimpinių žaidynių pabaigos, kaip kai kurie prognozavo.

„Mūsų požiūris, kad kariniai veiksmai dabar gali prasidėti bet kurią dieną ir kad jie gali prasidėti dar prieš pasibaigiant olimpiadai, tik stiprėja“, – žurnalistams sakė žurnalistams Baltuosiuose rūmuose ir pridūrė, kad šis scenarijus yra „labai, labai aiški tikimybė“.

J. Sullivanas nepasakė, ar Jungtinės Valstijos dabar laikosi nuomonės, kad Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas iš tiesų apsisprendė surengti puolimą.

Kita vertus, Baltųjų rūmų tonas ir retorika dėl karo Europoje tikimybės per kelias pastarąsias dienas tapo daug pabrėžtinesnis ir tiesmukesnis.

Rusija prie sienų su Ukraina yra sutelkusi daugiau kaip 100 tūkst. karių ir įvairių koviniams veiksmams reikalingų atsargų. J. Sullivanas ragino Ukrainoje esančius amerikiečius kuo greičiau išvykti, kol dar įmanoma tai padaryti.

„Įsiveržimas gali prasidėti bet kuriuo metu, jeigu Vladimiras Putinas nuspręstų duoti tokį įsakymą, – kalbėjo jis. – Tai gali prasidėti per olimpiadą.“

„Jeigu prasidės Rusijos puolimas prieš Ukrainą, jis tikriausiai prasidės nuo aviacijos bombardavimo ir raketų atakų, per kurias, aišku, gali žūti civilių“, – pabrėžė Baltųjų rūmų patarėjas.

JAV prezidentas Joe Bidenas (Džo Baidenas) jau dukart kalbėjosi su V. Putinu ir perspėjo, kad įsiveržimo į Ukrainą atveju Rusijai būtų taikomos griežtos ekonominės sankcijos. J. Salivanas prognozavo, kad greitai gali įvykti naujas abiejų lyderių pokalbis.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (13)

Čiulpį,

kokiu tikslu kurstai karą? Kas liepė? Kas straipsnį užsakė?

Cha

mes jau žinojom sausio pabaigoj. Reikia daugiau info surinkt ir žiūrėt ką tiesiogiai Putkinas šneka

jankiu TRIEDENA PIRDZIUS...

kelia panika europoj ...aplamai manau reiketu uz jankio skalpa paskelbt premija kokius 1000 euru [ kaip jankynas dare su indenais] europoje ..tai sie jankiski uteles issilakstytu momentaliai saugodami savo plikes ir seveliuras ir uzsibaigtu visos trydos...
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS