JAV viceprezidentas: D. Trumpas prašė R. T. Erdogano sustabdyti invaziją į Siriją | kl.lt

JAV VICEPREZIDENTAS: D. TRUMPAS PRAŠĖ R. T. ERDOGANO SUSTABDYTI INVAZIJĄ Į SIRIJĄ

JAV prezidentas Donaldas Trumpas (Donaldas Trampas) pirmadienį paragino Turkijos lyderį Recepą Tayyipą Erdoganą (Redžepą Tajipą Erdohaną) „sustabdyti invaziją“ į Siriją, sakė amerikiečių viceprezidentas Mike'as Pence'as (Maikas Pensas).

D. Trumpas telefonu kalbėdamasis su turkų prezidentu spaudė „sustabdyti invaziją, tuojau pat nutraukti ugnį ir pradėti derybas su kurdų pajėgomis Sirijoje“, žurnalistams sakė M. Pence'as.

Jis taip pat pranešė, kad prezidento prašymu skubiai vyks į Turkiją.

„Jis nurodė man vadovauti delegacijai. Išvyksiu kuo greičiau į šį regioną siekti ugnies nutraukimo ir suderėto susitarimo“, – sakė M. Pence'as.

D. Trumpas įsakė išvesti iš Šiaurės Sirijos visus JAV karius – maždaug 1 tūkst. – Turkijai ten vykdant karinę operaciją prieš kurdų pajėgas.

M. Pence'as tvirtino, kad prezidentas „labai susirūpinęs nestabilumu regione“, ir neigė, kad D. Trumpas paskelbdamas apie JAV karių atitraukimą uždegė žalią šviesą Turkijos invazijai.

„JAV paprasčiausiai nebetoleruos Turkijos invazijos Sirijoje“, – pridūrė M. Pence'as.

Spausdamas Turkiją sustabdyti invaziją, kuri sudarė sąlygas atsigauti „Islamo valstybei“, D. Trumpas įvedė naujas sankcijas Ankarai.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

...

Ar tas Trrr... vis dar adekvatus?.. :s

ir

kaip JAV suprasti, patys kažkadaise sukėlė Sirijoje neramumus, tos visos opozicijos, sukilėliai po JAV vėliava didžiausias teritorijas užėmė, o dabar kai turkai bando jiems pavojingus sukilėlius kurdus sutramdyti, tai JAV armija tiesiogiai bėga, o vietoj savų dar Lietuvos karių pagalbos reikalauja

hara

Apsimeta kvailiukais. Ar nebuvo aisku, kad prasides karas? Ten pas juos galvos ant peciu? Viskas surezisuota anksciau.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS