JAV žada naujas sankcijas Iranui | kl.lt

JAV ŽADA NAUJAS SANKCIJAS IRANUI

  • 4

Jungtinės Valstijos nenusiteikusios stabdyti naujų sankcijų Teheranui įvedimo proceso, trečiadienį pareiškė JAV specialusis atstovas Irane Brianas Hookas (Brajanas Hukas).

„Įvedėme sankcijų praeityje, įvedėme sankcijų šiandien. Ateityje bus dar sankcijų“, – pareiškė jis per spaudos konferenciją Vašingtone.

B. Hookas paaiškino, kad sankcijomis JAV siekia priversti Iraną sėsti prie derybų stalo dėl jo branduolinės ir raketų programos.

„JAV nusiteikusios intensyvinti maksimalaus spaudimo Iranui kampaniją“, – teigė B. Hookas.

Pasak specialiojo atstovo, JAV tikslas yra pasiekti, kad Iranas „elgtųsi kaip normali šalis“ ir sutiktų dalyvauti derybose ginčytinais klausimais.

„Mes norime naujo, sėkmingesnio [branduolinio] susitarimo“, – pareiškė B. Hookas.

Jungtinės Valstijos antradienį įvedė sankcijas Irano kosmoso programai, nurodydamos, kad neseniai įvykęs sprogimas iraniečių kosminio centro starto aikštelėje yra vykdomos raketų programos ženklas.

Pernai JAV prezidentas Donaldas Trumpas (Donaldas Trampas) vienašališkai pasitraukė iš 2015 metais sudarytos sutarties, pagal kurią Iranui buvo panaikintos sankcijos mainais į jo branduolinės programos apribojimus. Nuo tada tarp Teherano ir Vašingtono tvyro didžiulė tampa.

Amerikiečių lyderis vėliau grąžino Iranui griežtas sankcijas, jos sudavė skaudų smūgį šalies ekonomikai ir paskatino nusileisti nelinkusį Teheraną suintensyvinti savo urano atsargų sodrinimą iki lygio, pažeidžiančio susitarimo, oficialiai vadinamo Bendruoju išsamių veiksmų planu (JCPOA), sąlygas.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

Juozas

Fufaikės važiuokit pasputka rakėta padovanos su radiacija.

Anonimas

Persams reikia kuo greičiau pasidaryti branduolinį ginklą ir jankių teroristai tuoj pabruks uodegas...žiū, kaip Kimas, turi- ir nieko nebijo....

...

Che, jankiai jau ramūs - visus jų nuostolius padengs lietuviai pirkdami metalo laužą kaip esą gerą karinę techniką.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS