JAV: žinome kitą Rusijos žingsnį | kl.lt

JAV: ŽINOME KITĄ RUSIJOS ŽINGSNĮ

  • 0

Jungtinės Amerikos Valstijos (JAV) tikina žinančios kitą Rusijos žingsnį kare su Ukraina.

„Rusija kloja pagrindus, kad aneksuotų Ukrainos teritoriją, kurią okupavo, taip tiesiogiai pažeisdama Ukrainos suverenitetą“, – trečiadienį feisbuke skelbė JAV ambasada Ukrainoje.

Kaip teigiama, jei Rusija įgyvendins savo aneksijos planus, JAV greitai ir griežtai reaguos pajungdamos į pagalbą savo sąjungininkus ir partnerius.

Primename, kad Rusija pranešė apsisprendusi, ką darys su okupuotomis Ukrainos teritorijomis. Okupantai ruošiasi referendumui ir pradeda galingą propagandos kampaniją, skalbė UNIAN.

„Remiantis Ukrainos specialiųjų tarnybų surinkta informacija, priešas planuoja pasitelkti prorusišką organizaciją – „Donecko Liaudies Respubliką“ (DLR) ir plečia jos geografiją. Atsižvelgiant į tai, keičiasi Rusijos planai ir organizacijos pavadinimas. Labiausiai tikėtina, kad ji bus pavadinta „Didžiąja Rusija", – sakė Ukrainos saugumo tarnybos (SBU) atstovas Artiomas Dechtiarenka.

SBU duomenimis, šioje organizacijoje jau veikia daugiau nei tūkstantis „aktyvistų“, kurie kasdien susitinka su laikinai okupuotų teritorijų gyventojais. Tarp jų – ir agitatoriai, tinklaraštininkai bei su okupantais bendradarbiaujantys „budintieji“.

A. Dechtiarenka pažymėjo, kad Kremlius planuoja panaudoti kontroliuojamą žiniasklaidą, kad ši propaganda pasiektų daugiau nei 50 milijonų žiūrovų iš Rusijos ir Rytų Ukrainos. Be to, įsibrovėliai planuoja į regioną perkelti daugiau nei tūkstantį Rusijos „ekspertų“ ir „savanorių“.

„SBU nuomone, jie turėtų organizuoti nelegalius masinius susirinkimus, agituoti už pseudoreferendumą ir organizuoti rinkimų komisijas. Ateityje jie planuoja surengti vietos gyventojų kreipimąsi į okupacinių administracijų vadovybę dėl aneksijos. SBU jau turi kelis tokius dokumentus, kuriuos pavyko perimti“, – sakė SBU atstovas.

Gairės: karas Ukrainoje, JAV veiksmai, aneksija, teritorijos
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS