JAV žvalgybos paslapčių viešintojui E. Snowdenui gimė sūnus | kl.lt

JAV ŽVALGYBOS PASLAPČIŲ VIEŠINTOJUI E. SNOWDENUI GIMĖ SŪNUS

Buvęs JAV Nacionalinio saugumo agentūros (NSA) kontraktininkas Edwardas Snowdenas (Edvardas Snoudenas), turintis neterminuotą leidimą gyventi Rusijoje, tapo tėvu, pranešė jo advokatas.

„Kaip ir tikėjomės, jo šeimoje – pagausėjimas. Edwardui ir Lindsay (Lindsi) gimė sūnus. Motinos ir kūdikio sveikata yra puiki“, – naujienų agentūrai „Interfax“ sakė advokatas Anatolijus Kučerena.

Spalį advokatas naujienų agentūrai sakė, kad bėglys amerikietis ir jo sutuoktinė Lindsay Mills (Lindsi Mils) tikisi susilaukti pirmagimio gruodžio pabaigoje.

Gruodžio pradžioje A. Kučerena pranešė, kad E. Snowdenas nusprendė siekti Rusijos pilietybės, bet ketina išsaugoti ir JAV pasą. Rusijos įstatymai leidžia dvigubą pilietybę.   

E. Snowdenas, anksčiau dirbęs ne tik NSA, bet ir JAV Centrinei žvalgybos valdybai (CŽV), 2013 metais nutekino žiniasklaidai tūkstančius įslaptintų dokumentų, atskleidusių po 2001 metų rugsėjo 11-osios amerikiečių žvalgybos vykdytų sekimo programų mastą.

Jungtinėse Valstijose jam už akių pateikti kaltinimai šnipinėjimu ir valstybės paslapčių vagyste.

E. Snowdenas pabėgo iš JAV  į Honkongą, o vėliau – į Rusiją.

Rašyti komentarą
Komentarai (15)

Nuomonė

Kai kurie komentatoriai gimę laižyti amerikonišką subinę. Kaip ir jų tėvai laižė rusišką...

Taigi

Pritariu komęntatoriui "realybė" , tai labai teisingos mintys, mes pabaltijo regionas tik placdarmas esam, nes daugiau nieko neturim... savo galvose...

tokiam

drasiam veiksmui pries blogi tik didziausia pagarba ir laimejus Trumpui tikesime jis deramai bus ivertyntaas prie bendros kovos su globalzmu?...
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS