Jei Britanija dalyvaus EP rinkimuose, daugiausia balsų gaus naujoji „Brexit“ partija | kl.lt

JEI BRITANIJA DALYVAUS EP RINKIMUOSE, DAUGIAUSIA BALSŲ GAUS NAUJOJI „BREXIT“ PARTIJA

  • 0

Jei Didžioji Britanija dalyvaus gegužę vyksiančiuose Europos Parlamento rinkimuose, daug balsų juose gaus ES priešininkai, rodo „Yougov“ apklausa.

Šiais duomenimis, surinkusi 27 proc. balsų, pirma Jungtinėje Karalystėje bus naujoji Nigelo Farage'o euroskeptiška „Brexito“ partija. Didžiausia opozicinė Leiboristų partija gali gauti 22 proc. balsų, o valdantieji toriai - tik 15.

Toliau, remiantis apklausa, būtų žalieji (10 proc.), liberaldemokratai (9) ir ES priešiška UKIP (7 proc.), rodo trečiadienį paskelbti tyrimo rezultatai. N. Farage'as kažkada buvo UKIP partijos pirmininkas ir vaidino svarbų vaidmenį „Brexito“ referendume.

Britai 2016 metais nežymia persvara pasisakė už išstojimą iš ES. Netrukus po to N. Farage'as pasitraukė iš partijos pirmininko posto pareikšdamas, jog pasiekė savo tikslą. N. Farage'as šiuo metu yra Europos Parlamento narys ir ketina vėl dalyvauti rinkimuose.

Rinkimai Didžiojoje Britanijoje turėtų vykti gegužės 23-iąją. Tiesa, šaliai nereikėtų juose dalyvauti, jei britų parlamentas vis dėlto pritartų premjerės Theresos May su ES išsiderėtai išstojimo sutarčiai ir ji būtų ratifikuota dar prieš rinkimus. Tačiau tai mažai tikėtina.

Per pastaruosius Europos Parlamento rinkimus 2014 metais stipriausia britų partija su 27 proc. balsų tapo UKIP. Dabar dalis jos rinkėjų veikiausiai rinksis „Brexito“ partiją. Ir tada leiboristai liko antri, o konservatoriai - treti.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS