JK diplomatijos vadovas kaltina Rusiją „nusikaltėlių dangstymu“ | kl.lt

JK DIPLOMATIJOS VADOVAS KALTINA RUSIJĄ „NUSIKALTĖLIŲ DANGSTYMU“

Jungtinės Karalystės užsienio reikalų sekretorius Dominicas Raabas (Dominikas Rabas) kaltina Rusiją nepakankamai aktyviai kovojant su tarptautinės teisės pažeidimais ir net „dangstant nusikaltėlius“.

„Priešiški valstybiniai subjektai ir nusikalstamos grupuotės nori pakirsti mūsų visuomenės ir demokratijos pamatus. Pasakykime aiškiai: kai tokiose valstybėse kaip Rusija yra nusikaltėlių, veikiančių iš jų teritorijų, valdžia privalo juos persekioti, o ne dangstyti“, – sakoma JK užsienio reikalų ministerijos paskelbtame D. Raabo būsimos trečiadienio kalbos tekste.

Kalba turi būti pasakyta Nacionaliniame kibernetinio saugumo centre.

D. Raabas pristatys iniciatyvą sukurti „laisvą, atvirą, taikią ir saugią kibernetinę erdvę“, pasiūlys sudaryti platesnio masto susitarimą dėl reakcijos į kai kurių valstybių „piktybines kibernetines atakas“.

Užsienio reikalų sekretorius turi pasakyti, kad „vertybių susidūrimas“ šiuo metu virsta konfliktais tarp šalių, kurių vienos nori apginti atviromis visuomenėmis pagrįstą sistemą, o kitos „stumia autoritarinę tarptautinę sistemą“.

„Matome, kaip šis autoritarinių ir demokratinių valstybių susidūrimas kaip tik šiuo metu vyksta kibernetinėje erdvėje“, – pasakys D. Raabas.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS