JK duos su Rusija kariaujančiai Ukrainai 10 tūkst. dronų | kl.lt

JK DUOS SU RUSIJA KARIAUJANČIAI UKRAINAI 10 TŪKST. DRONŲ

Didžioji Britanija suteiks Ukrainai daugiau nei 10 tūkst. nepilotuojamų orlaivių, kad padėtų jos kovai su Rusijos invazija, ketvirtadienį pranešė vyriausybė, gynybos sekretoriui Grantui Shappsui lankantis Kyjive.

Gynybos ministerija pranešė, kad išleis dar 125 mln. svarų sterlingų (160 mln. JAV dolerių) „pažangiausiems dronams“, todėl bendras bepiločių orlaivių paketas Ukrainai sieks 325 mln. svarų sterlingų. Daugiau kaip 10 tūkst. bepiločių orlaivių Ukrainos ginkluotosioms pajėgoms bus pristatyta per metus, sakoma pranešime. Tai daugiausia bus žvalgybiniai dronai, taip pat vienpusiai atakuojantys, stebėjimo ir jūrų dronai.

„Aš stiprinu mūsų įsipareigojimą apginkluoti Ukrainą pažangiausiais naujais bepiločiais orlaiviais, atkeliausiančiais tiesiogiai iš JK gynybos pramonės, pirmaujančios pasaulyje“, – per trečiąjį vizitą į Ukrainą sakė G. Shappsas, susitikęs su Ukrainos gynybos ministru Rustemu Umerovu ir prezidentu Volodymyru Zelenskiu.

Didžioji Britanija teigia skyrusi daugiau nei 7 mlrd. svarų sterlingų karinės paramos Ukrainai nuo 2022 m. Rusijos įsiveržimo į šalį kaimynę. Šalis taip pat apmokė dešimtis tūkstančių Ukrainos karių. Ji taip pat buvo pirmoji, suteikusi Ukrainos kariuomenei ilgesnio nuotolio ginklų. Pernai gegužę buvo paskelbta, kad JK siunčia Ukrainai iš oro paleidžiamas raketas „Storm Shadow“.

Gynybos ministerija pabrėžė, kad Ukrainos kariai naudoja įvairių tipų dronus, „sunaikindami ir sugadindami tūkstančius Rusijos technikos vienetų ir transporto priemonių“.

Šiuo metu karių ir ginklų stygių patiriantis Kyjivas prarado iniciatyvą fronto linijoje, o Rusija pasiekė kai kurių taktinių laimėjimų mūšio lauke.

 

Gairės: karas Ukrainoje, dronai, Didžioji Britanija, Grantas Shappsas
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS