JK ministras sako neatmetantis galimybės siųsti naikintuvus į Ukrainą | kl.lt

JK MINISTRAS SAKO NEATMETANTIS GALIMYBĖS SIŲSTI NAIKINTUVUS Į UKRAINĄ

  • 0

Jungtinės Karalystės gynybos ministras ketvirtadienį pareiškė neatmetantis galimybės aprūpinti Ukrainą naikintuvais, tačiau įspėjo, kad jie nebus „stebuklinga lazdelė“ šiame kare.

Gynybos sekretorius Benas Wallace'as (Benas Volesas) žurnalistams teigė: „Dėl naikintuvų proceso aš pasisakiau gana aiškiai. Vienas dalykas, kurį supratau per pastaruosius metus, yra tas, kad nieko nereikia prižadėti, bet nieko negalima atmesti.“

Kyjivas prašo amerikiečių gamybos naikintuvų F-16, kad šie padėtų atremti Rusijos invaziją.

Jungtinės Valstijos kol kas atmetė bet kokius F-16 tiekimus Ukrainai, tačiau kitos partnerės, įskaitant Lenkiją, pasirodė esančios atviresnės šiai idėjai.

„Esu labai atviras dėl visų rūšių sistemų, ne tik naikintuvų, nagrinėjimo, kad galėtume suteikti Ukrainai tokią pagalbą“, – sakė B. Wallace'as.

Ministras teigė, kad „tokie dalykai ne visada įvyksta per naktį. Tačiau galiu pasakyti, kad mes nepaliekame ukrainiečių pavojuje“.

Jo komentarai pasirodė po to, kai Dauningo gatvė, atrodo, atsisakė siųsti savo kovinius lėktuvus.

„JK naikintuvai „Typhoon“ ir F-35 yra labai sudėtingi ir išmokti jais skraidyti prireikia kelių mėnesių, – antradienį teigė oficialus ministro pirmininko atstovas spaudai. – Atsižvelgdami į tai, manome, kad tuos lėktuvus siųsti į Ukrainą nepraktiška.“

Sausio mėnesį britų vyriausybė pareiškė ketinanti kovo pabaigoje nusiųsti tankus Ukrainai, tapusi pirmąja Vakarų sąjungininke, pažadėjusia sunkiąsias puolamąsias mašinas – planuojama nusiųsti 14 tankų „Challenger 2“.

B. Wallace'as sakė, kad Kyjivui skubiai reikia ginkluotės, kad karinės formuotės vietoje galėtų atstumti Rusijos kariuomenę, todėl „lengva nuklysti“.

Jis pridūrė, kad naikintuvų tiekimas nepakeis situacijos per vieną dieną, nes reikėtų sudėtingų mokymų.

„Žinote, net jei rytoj ryte paskelbtume, kad pasodinsime juos į naikintuvus, tai užtruktų kelis mėnesius“, – teigė jis, kadangi ukrainiečiams tektų „staiga išmokti juos pilotuoti“.

„Taigi šiame siaubingame konflikte nėra stebuklingos lazdelės“, – sakė B. Wallace'as, kalbėdamas spaudos konferencijoje Portsmute, pietų Anglijoje, kartu su savo kolega iš Australijos Richardu Marlesu (Ričardu Marlsu).

Redaktorius Deividas Kubikis

 

Gairės: karas Ukrainoje, Benas Wallace, Jungtinė Karalystė, naikintuvai
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS