JK opozicijos lyderis K. Starmeris: artėjantys rinkimai – tai galimybė pakeisti Britaniją | kl.lt

JK OPOZICIJOS LYDERIS K. STARMERIS: ARTĖJANTYS RINKIMAI – TAI GALIMYBĖ PAKEISTI BRITANIJĄ

  • 3

Britų pagrindinės opozicinės Leiboristų partijos lyderis Keiras Starmeris (Kiras Starmeris) ketvirtadienį pareiškė, kad šiais metais įvyksiantys visuotiniai rinkimai suteiks Jungtinei Karalystei galimybę „susigrąžinti savo ateitį“.

Pirmą kartą 2024 metais viešai pasirodęs leiboristų lyderis ilgoje kalboje, kurią tiesiogiai transliavo naujienų kanalai, išdėstė tai, ką pavadino „Vilties projektu“.

Ministras pirmininkas Rishi Sunakas (Rišis Sunakas), kurio konservatorių partija valdžioje yra nuo 2010-ųjų, dar nepaskelbė tikslios balsavimo datos, tačiau teigė, kad jis bus surengtas antroje šių metų pusėje.

K. Starmeris, kurio centro kairės partija smarkiai pirmauja visuomenės nuomonės apklausose, teigė, kad rinkimai bus pasirinkimas tarp „14 nuosmukio metų“ ir „nacionalinio atsinaujinimo dešimtmečio“.

„Šie metai yra jūsų metai. Galimybė kurti mūsų šalies ateitį yra jūsų rankose“, – kalbėdamas iš Bristolio, esančio Britanijos salos pietvakariuose, jis tiesiogiai kreipėsi į rinkėjus.

„Pagaliau turime galimybę atversti naują puslapį, nusimesti svorį nuo pečių, susivienyti kaip šalis ir susigrąžinti savo ateitį“, – pridūrė K. Starmeris.

61-erių K. Starmeris sakė, kad „nekenčia opozicijos beprasmiškumo“ ir yra pasiruošęs rinkimams, kuriuose jo partija, norėdama laimėti valdžią, turės įveikti didelę torių daugumą.

Ragina britus atmesti „beprasmiškus populistiškus gestus“

„Pirmyn“, – sakė jis R. Sunakui, užsipuldamas konservatorius dėl mažo ekonomikos augimo, didelių mokesčių ir didžiausios per pastaruosius dešimtmečius pragyvenimo išlaidų krizės.

Didžiausias iššūkis, su kuriuo susiduriame, yra gūžčiojimas pečiais.

K. Starmerio kalboje nebuvo daug politinių detalių, tačiau jis pakartojo esamus pažadus skatinti spartesnį ekonomikos augimą, padidinti policijos pareigūnų JK gatvėse skaičių ir įsteigti valstybės valdomą švarios energetikos bendrovę.

Leiboristai jau daugiau nei metus apklausose pirmauja dviženkle persvara. Daugelis tikisi, kad K. Starmeris, buvęs vyriausiasis valstybės prokuroras, taps naujuoju JK ministru pirmininku.

Jis teigė, kad rinkėjai pagrįstai nusiteikę prieš Vestminsterį, JK parlamentą Londone, ir „pyksta dėl to, kokia tapo politika“ po trijų konservatorių ministrų pirmininkų pasikeitimo per kiek daugiau nei metus.

Tačiau jis perspėjo nepulti į apatiją.

„Didžiausias iššūkis, su kuriuo susiduriame, yra gūžčiojimas pečiais“, – sakė K. Starmeris, ragindamas britus „atmesti beprasmiškus populistinius gestus“ ir „žemo lygio cinizmą, kuris, torių nuomone, yra viskas, ko nusipelnėte“.

Vėliau ketvirtadienį R. Sunakas turėjo susitikti su visuomenės atstovais Midlandso bendruomenės centre.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Apgailėtinas vaizdelis

Britai Pasaulio teroristai ir monių nuidytojai. Gaila kad Hitleris nesunaikino šią blogio irštvą.

Apokalipse gretinasi

Ar nebus tik žydas?

Kvailiems

Vadovauti nori kvailys

SUSIJUSIOS NAUJIENOS