JK ruošiasi Ukrainai tiekti daugiau raketinių sistemų | kl.lt

JK RUOŠIASI UKRAINAI TIEKTI DAUGIAU RAKETINIŲ SISTEMŲ

  • 0

Jungtinė Karalystė trečiadienį pranešė, kad ruošiasi siųsti daugiau nešiojamų raketinių sistemų tam, kad padėtų Ukrainos pajėgoms naikinti Rusijos tankus ir aviaciją, tačiau paneigė, kad tai eskaluos karą.

JK gynybos sekretorius Benas Wallace'as (Benas Volesas) teigė, kad šalis iki šiol pristatė 3 615 vienetų naujos kartos lengvosios prieštankinės ginkluotės (NLAW) „bei pristatys daugiau“.

„Netrukus taip pat pradėsime nedidelės prieštankinių raketų „Javelin“ siuntos pristatymą“, – teigė jis parlamente.

B. Wallace'as pridūrė, kad „atsakant į Ukrainos prašymus, vyriausybė priėmė sprendimą įvertinti nešiojamų didelio greičio oro gynybos raketų „Starstreak“ dovanojimo galimybę“.

Kaip ir NLAW, britų raketos „Starstreak“ yra mobilios sistemos, skirtos kariams lauke šaudyti į sraigtasparnius ir lėktuvus.

„Tikimės, kad ši sistema išliks, kaip apibrėžta, gynybine ginkluote, tačiau leis Ukrainos pajėgoms geriau apginti savo oro erdvę“, – teigė ministras.

„Noriu užtikrinti Bendruomenių Rūmus, kad viskas, ką mes darome, yra apribota sprendimais tiekti gynybines sistemas, bei neperaugs iki strateginio lygio“, – sakė jis.

JK taip pat padidins maisto davinių, medicininės įrangos ir kitos neletalinės karinės pagalbos tiekimą Ukrainai, teigė B. Wallace'as.

Prieš vasario 24 dieną prasidėjusią Rusijos invaziją į savo provakarietišką kaimynę JK į Ukrainą nusiuntė karinių instruktorių apmokyti šios šalies pajėgas naudoti prieštankinę ginkluotę.

JK taip pat nusiuntė 800 karių į Estiją sustiprinti NATO rytinį flangą, taip pat turi dar 1 tūkst. atsarginių karių, jei pagilėtų humanitarinė krizė Ukrainos kaimyninėse šalyse.

Tačiau kaip ir kitos NATO sąjungininkės JK atmetė Ukrainos raginimus virš jos nustatyti neskraidymo zoną, baiminantis visapusiško karo su branduolinį ginklą turinčia Rusija pavojaus.

Gairės: Benas Wallace, Jungtinė Karalystė, karas Ukrainoje, NATO, raketinės sistemos
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS