JK teisėja atmetė priekabiavimo ieškinį buvusiam Ispanijos karaliui | kl.lt

JK TEISĖJA ATMETĖ PRIEKABIAVIMO IEŠKINĮ BUVUSIAM ISPANIJOS KARALIUI

  • 1

Jungtinės Karalystės teisėja penktadienį nusprendė, kad buvusi Ispanijos ankstesnio karaliaus Juano Carloso I (Chuano Karloso I) meilužė negali kelti jam bylos dėl priekabiavimo Londono teismuose.

„Anglijos ir Velso aukštasis teismas neturi jurisdikcijos nagrinėti šį ieškinį“, – rašytinėje nutartyje dėl Corinnos zu Sayn-Wittgenstein-Sayn (Korinos cu Zain-Vitgenštein-Zain) pateikto civilinio ieškinio rašė teisėja Rowena Collins Rice (Rovena Kolins Rais).

„Man nebuvo parodytas joks autoritetas, kuris patvirtintų, kad tokiomis aplinkybėmis atsakovui, kurio nuolatinė gyvenamoji vieta yra užsienyje, taikoma Anglijos jurisdikcija“, – pridūrė ji.

Teisėja taip pat nusprendė, kad C. zu Sayn-Wittgenstein-Sayn nepateikė pakankamai įrodymų, kad šie, ieškovės teigimu, kenksmingi veiksmai buvo įvykdyti Jungtinėje Karalystėje.

C. zu Sayn-Wittgenstein-Sayn, į 6-ą dešimtį metų įžengusi Danijos verslininkė, šiuo metu gyvenanti JK, pateikė ieškinį 85-erių Juanui Carlosui I, kuris 2014 metais atsisakė sosto, ir pareikalavo atlyginti moralinę žalą.

Moteris pareiškė, kad buvęs Ispanijos karalius šnipinėdamas ir persekiodamas ją sukėlė jai didelį dvasinį skausmą.

Reaguodama į penktadienį paskelbtą sprendimą, C. zu Sayn-Wittgenstein-Sayn teigė esanti labai nusivylusi ir „nuliūdinta, kad priekabiavimo aukoms dažnai sunku rasti teisingumą šioje teisinėje sistemoje“.

Ji pridūrė: „Juanas Carlosas I pasitelkė visą savo ginkluotę, kad mane sutriuškintų, o jo galia yra milžiniška“.

„Svarstau visas galimybes“, – nurodė moteris.

Remiantis ankstesniais teismo dokumentais, vedęs Juanas Carlosas I 2004–2009 metais palaikė intymius romantiškus santykius su išsiskyrusia moterimi ir lepino ją dovanomis.

C. zu Sayn-Wittgenstein-Sayn teigė, kad po to, kai šie santykiai nutrūko, buvęs karalius pradėjo jai grasinti, įsilaužė į jos namus ir ėmė ją sekti.

Gruodį trys apeliacinio teismo teisėjai Londone nusprendė, kad jo buvusi mylimoji negalėtų JK teismuose iškelti jam bylos dėl priekabiavimo tuo laikotarpiu, kai jis buvo soste, nes jis turėjo suvereno imunitetą.

Tačiau jie paliko atvirą galimybę, kad ji galėtų patraukti Juaną Carlosą I baudžiamojon atsakomybėn už įtariamą jo elgesį po atsistatydinimo.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Anonimas

Šaunuolė JK teisėja !

SUSIJUSIOS NAUJIENOS