JT: apie 20 000 žmonių pabėgo iš Sudano į Čadą | kl.lt

JT: APIE 20 000 ŽMONIŲ PABĖGO IŠ SUDANO Į ČADĄ

  • 0

Jungtinės Tautos ketvirtadienį pranešė, kad apie 20 000 žmonių pabėgo iš Sudano į Čadą, kur daugelis jų negali patenkinti būtiniausių – maisto, vandens ir pastogės – poreikių.

JT vyriausiojo pabėgėlių reikalų komisaro biuras (UNHCR) nurodė, kad didžioji dalis atvykusiųjų yra moterys ir vaikai, šiuo metu besiglaudžiantys po atviru dangumi.

Išplatintame pranešime teigiama, kad kai kurie pabėgėliai atsidūrė kautynių Sudane epicentre.

„Pastarosiomis dienomis iš konflikto Sudano Darfūro regione pabėgo apie 10 000–20 000 žmonių, kurie prieglobsčio ieškojo kaimyniniame Čade“, – sakoma UNHCR išplatintame pranešime, remiantis pasienyje dirbančios komandos duomenimis.

„Pirmieji ir būtiniausi poreikiai – vanduo, maistas, pastogė, sveikatos priežiūra, vaikų apsauga ir prevencija prieš smurtą dėl lyties“, – nurodė UNHRC.

„Atsižvelgiant į smurtą, kurį patiria sieną kertantys asmenys, psichosocialinė pagalba taip pat yra vienas iš mūsų prioritetų“, – teigiama organizacijos pranešime.

UNHCR teigimu, rytinėje Čado dalyje, kuri ribojasi su Darfūru, šiuo metu jau gyvena 400 000 pabėgėlių iš Sudano, o naujai atvykstantys asmenys kelia papildomų sunkumų viešųjų paslaugų ištekliams.

Daugiau kaip 300 žmonių žuvo po to, kai šeštadienį prasidėjo kovos tarp dviejų generolų, per 2021 metų perversmą užgrobusių valdžią, pajėgų: kariuomenės vado Abdel Fattaho al Burhano (Abdel Fataho Burhano) ir jo pavaduotojo Mohamedo Hamdano Daglo, kuris vadovauja sukarintoms Greitojo reagavimo pajėgoms (RSF).

Tačiau nėra jokių ženklų, kad susirėmimai greitai baigsis.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS