JT humanitarinės pagalbos vadovas: gyvybė iš Gazos Ruožo nyksta siaubingu greičiu | kl.lt

JT HUMANITARINĖS PAGALBOS VADOVAS: GYVYBĖ IŠ GAZOS RUOŽO NYKSTA SIAUBINGU GREIČIU

  • 3

Jungtinių Tautų humanitarinės pagalbos vadovas Martinas Griffithsas (Martinas Grifitsas), reaguodamas į tai, kad ketvirtadienį palestiniečių teritorijoje bandant paskirstyti pagalbą žuvo daug žmonių, pareiškė, kad „gyvybė iš Gazos Ruožo nyksta siaubingu greičiu“.

„Net praėjus beveik penkiems žiaurių karo veiksmų mėnesiams, Gaza vis dar sugeba mus sukrėsti“, – socialiniame tinkle „X“ sakė jis.

Islamistų grupuotės „Hamas“ valdomo Gazos Ruožo sveikatos apsaugos ministerija ketvirtadienį pranešė, kad 104 žmonės žuvo ir daugiau kaip 700 buvo sužeisti Izraelio kariams šioje palestiniečių teritorijoje apšaudžius civilius gyventojus, susirinkusius į pagalbos skirstymo punktą.

Izraelio šaltiniai patvirtino, kad kariai šaudė į minią, manydami, kad ji kėlė grėsmę. Incidentas įvyko prieš aušrą Gazos mieste, esančiame apgultos teritorijos šiaurėje.

„Esu pasibaisėjęs pranešimais apie tai, kad buvo nužudyti ir sužeisti šimtai žmonių, kai į vakarus nuo Gazos miesto buvo gabenamos pagalbos atsargos“, – rašė M. Griffithsas.

„Nuo spalio 7-osios žuvusiųjų Gazos Ruože skaičius pasiekė 30 tūkstančių“, – nurodė jis.

„Gyvybė iš Gazos Ruožo dingsta siaubingu greičiu“, – pridūrė jis.

Didžioji Gazos Ruožo dalis jau yra virtusi griuvėsiais.

Karą Gazos Ruože sukėlė precedento neturintis „Hamas“ išpuolis prieš Izraelį spalio 7 dieną, per kurį žydų valstybėje žuvo apie 1 tūkst. 160 žmonių, daugiausia civilių, rodo AFP vertinimas, pagrįstas oficialiais skaičiais.

„Hamas“ kovotojai taip pat pagrobė apie 250 įkaitų, o Izraelis teigia, kad Gazos Ruože dar liko apie 130 įkaitų, kurių mažiausiai 31, kaip manoma, buvo nužudytas.

Pažadėjęs sunaikinti „Hamas“, Izraelis pradėjo didžiulį karinį puolimą, per kurį Gazos Ruože žuvo mažiausiai 29 tūkst. 782 žmonės, daugiausia moterys ir vaikai, skelbia „Hamas“ valdomos teritorijos Sveikatos apsaugos ministerija.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

manau,

kad zydu kariai ziauresni uz rusu karius ukrainoje, tai yra baisu.

Kažkaip užtilo

žydų propagandistai. Neapykanta yra didelė jėga. Baisesnė už mirties baimę.

Baidyklės

Tai šitie... tik moteris ir vaikus žudo?

SUSIJUSIOS NAUJIENOS