JT: Jemene yra iškilusi didžiausio bado per dešimtmečius grėsmė | kl.lt

JT: JEMENE YRA IŠKILUSI DIDŽIAUSIO BADO PER DEŠIMTMEČIUS GRĖSMĖ

Karo krečiamame Jemene yra iškilusi bado, kokio pasaulis nematė jau daugelį dešimtmečių, grėsmė, penktadienį pranešė Jungtinių Tautų (JT) generalinis sekretorius Antonio Guterresas.

„Jei nebus imtasi skubių veiksmų, badas gali pasiglemžti milijonus gyvybių“, – teigė jis.

Jemene konfliktas tarp vyriausybės, remiamos Saudo Arabijos vadovaujamo karinio aljanso, ir husių sukilėlių, kurie kontroliuoja sostinę Saną ir sritis šalies šiaurėje bei vakaruose, prasidėjo 2015 metais.

A. Guterresas imtis veiksmų paragino po to, kai pasirodė pranešimai apie JAV prezidento Donaldo Trumpo svarstymą husius skelbti teroristine organizacija.

Tokiu atveju humanitarinę pagalbą teikti būtų dar sunkiau ir situacija Jemene dar pablogėtų, praneša humanitarinės pagalbos agentūros.

Pranešime A. Guterresas netiesiogiai užsiminė apie pastarajį klausimą: „Raginu visus įtakingus asmenis skubiai imtis veiksmų ir užkirsti kelią šiai katastrofai, taip pat prašau visų vengti imtis veiksmų, kurie gali pabloginti situaciją.“

JT generalinis sekretorius teigė, kad prie bado grėsmės prisideda ir smarkiai apkarpytos JT koordinuojamos pagalbos programos lėšos, nestabili Jemeno valiuta ir besivaržančių pusių trukdymas pagalbos organizacijoms.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

trumpai

Dabar kiekviena valstybe turi savu problemu, taip kad skestanciuju gelbejimas paciu skestanciuju reikalas.

Anonimas

paremkit,nusiuskit laiva grudu ar bulbesiu ar kazko dar

SUSIJUSIOS NAUJIENOS